manoutena logo



Utenos apskrities policijoje lankėsi Utenos rajono savivaldės meras su komanda

1646 7c269eaaa760ea8df164f2fcac0376c2Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau – Utenos aps. VPK) lankėsi Utenos rajono savivaldybės meras Marijus Kaukėnas su savo komanda, mero pavaduotojais Daiva Pečione, Rimantu Dijoku ir patarėju Gyčiu Stankevičiumi. Tai svarbus žingsnis siekiant glaudaus bendradarbiavimo tarp Utenos rajono savivaldybės ir Utenos aps. VPK.


Susitikimo metu Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas pristatė įstaigos veiklą bei iššūkius su kuriais susiduria policija šiandieną. Buvo aptarta kriminogeninė situacija Utenos rajone ir nusikalstamų veikų specifika. Per penkis šių metų mėnesius Utenos apskrityje užregistruota 651 nusikalstama veika, t. y. 56 nusikalstamomis veikomis arba 7,9 procentais mažiau nei 2022 metais (707) tuo pačiu laikotarpiu. Ištirtos 508 nusikalstamos veikos arba 77,8 procentai, šis ištyrimo procentas yra pirmas iš dešimties Lietuvos policijos įstaigų.


Utenos aps. VPK viršininkas Vytautas Vaiškūnas akcentavo, kad ypatingą nerimą kelia pastarųjų metų augimo tendenciją turinčios nusikalstamos veikos, susijusios su vaikų pornografijos gamyba, platinimu, skleidimu, perdavimu, elektroninių cigarečių rūkymas mokyklose ir jaunimo tarpe. Policijos vadovas atkreipė dėmesį, kad vairuotojų kultūra nesikeičia ir atvejų, kada sėdama prie vairo apsvaigus nuo alkoholio per penkerius metus ženklai nemažėja.


Didelį dėmesį policija ir savivaldos vadovai skyrė aptardami situaciją dėl saugaus važinėjimo su paspirtukais ir dviračiais Utenos rajono gatvėse bei kiemuose. Buvo diskutuojama ar policija turi bausti pažeidėjus, ar tik įspėti žodžiu ir kokios prevencinės priemonės padėtų ugdyti ir keisti jaunųjų paspirtukų vairuotojų kultūrą bei rūpintis savo saugumu.


Taip pat vyko aktyvi diskusija dėl efektyvių prevencinių priemonių kovojant su žalingais įpročiais mokyklose. Utenos aps. VPK viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys priminė, kad jo iniciatyva 2023 m. kovo mėnesį buvo parengtas priemonių planas dėl narkotinių ir kitų psichotropinių medžiagų vartojimo kontrolės vykdymo šalia Utenos miesto ir rajono mokyklų ir jų patalpose. Pareigūnai vykdydami planą, nuo kovo mėnesio pradžios iki birželio pradžios, Utenos rajono mokyklose patruliavo net 121 kartą. Mokyklų teritorijos ir jų prieigos buvo stebimos iš drono, buvo vykdytas viešasis ir neviešasis patruliavimas ir patruliavimas ir su tarnybiniu šunimi. Pareigūnai bendravo su mokyklos administracijos darbuotojais, direktoriais ir mokyklų bendruomene. Organizuoti prevenciniai mokinių daiktų patikrinimai dėl neleistinų tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių, energetinių ir alkoholinių gėrimų, narkotinių, psichotropinių bei kitų psichiką veikiančių medžiagų turėjimo mokykloje. Nuo kovo mėnesio pradžios iki birželio pradžios Utenos aps. VPK pradėtas vienas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 199-2 str. („Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis“).


„Visi kartu turime siekti, kad būtų užtikrintas mūsų vaikų ir jaunimo saugumas bei gerovė. Tik bendradarbiaudami su policija ir visuomene, galime sukurti sveikesnę aplinką, svarbu, kad mokyklų bendruomenė nebijotų ir drąsiai praneštų apie daromus pažeidimus, tik taip galėsime užtikrinti, kad mūsų vaikai augtų saugūs ir laimingi“, – pabrėžė meras Marijus Kaukėnas.


Dėkojame Utenos rajono savivaldybės merui Marijui Kaukėnui ir jo komandai už vizitą bei konstruktyvias diskusijas! Tikimės, kad šis šiltas ir dalykiškas susitikimas atneš naudingus bendradarbiavimo rezultatus ir padės sukurti Utenos rajoną, kuriame gyventojai yra gerbiami ir patys kuria saugumą savo aplinkoje.

1646 7c269eaaa760ea8df164f2fcac0376c2

  

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas