manoutena logo



Utenos jaunieji šauliai domisi Lietuvos partizanų istorija

IMG 3720Utenos šaulių namuose šiuo metu eksponuojama Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro Okupacijų ir laisvės kovų muziejaus darbuotojų parengta paroda „Laikom frontą!“.

Ji skirta partizano, politinio kalinio, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos ilgamečio vadovo Antano Lukšos 100-osioms gimimo metinėms atminti.

„Šis Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimo centro darbas pasakoja mums, jaunajai kartai, kaip tikra, nenupiešta istorijos pamoka ir primena, jog Lietuvos laisvė nėra duotybė, dėl jos nuolat reikia kovoti, norint laimėti. Ką gi gali šiandien jaunoji karta? Domėtis Lietuvos istorija ir saugoti Laisvės kovotojų atminimą, juos prisiminti, pagerbti ir skleisti žinią apie jų pasiaukojimą savo draugams. Nes tik savosios tautos istorijos pažinimas suteikia galimybę tapti labiau išprususiu ir laisvu žmogumi, o reikalui esant ir apginti žmogiškąsias vertybes,“ – sako Ainė Terleckė, Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės neformaliojo švietimo mokytoja.

Pasak A. Terleckės, edukacinių užsiėmimų metu Utenos jaunieji šauliai ir būsimieji šauliai susipažino ne tik su šia paroda, bet ir pamatė apie Laisvės kovotojus ir tremtinius pasakojantį dokumentinį filmą „Anatanas Lukša. Brolio pažadas“.

Antanas Lukša – tai buvo žmogus, savo įtaigiu žodžiu ir giesme kvietęs pasaulio lietuvius nepamiršti savųjų šaknų, nuolat raginęs jaunimą, Lietuvos karius, jaunuosius šaulius, gimnazijų moksleivius suvokti ne tik valstybingumo prasmę, bet ir jos kainą. Ir paliko, tikėkime, šimtmečiams, įrašytą priesaką: „Jaunime, garbingai ir sąžiningai nešk Lietuvos Laisvės vėliavą. Laikom frontą!“.

Nuotraukos Ainės Terleckės

IMG 3720

IMG 3724

IMG 3732

IMG 3733

IMG 3733 1

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas