manoutena logo



Dirbtinio intelekto ir technologijų taikymas policijoje gali iš esmės pakeisti darbo procesus

teltonika2023 m. birželio 23 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovai susitiko tradiciniuose vadovų mokymuose, kurie šį kartą vyko Molėtų „TELTONIKOS“ technologijų centre. Šie mokymai yra skirti suteikti vadovams naujų žinių, puoselėti komandinę dvasią bei skatinti neformalų bendravimą tarp padalinių vadovų. Šiais metais buvo svarbu atkreipti dėmesį į dirbtinio intelekto ir technologijų įtaką tolimesnėje policijos veikloje.


 Dirbtinio intelekto srityje pasaulis sparčiai vystosi. Prieš keletą metų apie tai kalbėjome kaip apie kažką sunkiai suvokiamą, o šiandien jau galime naudotis dirbtino intelekto sistemomis. Tai kelia visai naujus iššūkius ir policijai kovojant su nusikalstamumu, nustatant nusikaltimus elektroninėje erdvėje, tiriant finansinių schemas, užtikrinant duomenų saugą bei vertinant informacijos patikimumą.


„Žvelgiant į ateitį, dirbtinio intelekto taikymas policijos veikloje gali iš esmės pakeisti darbo procesus, todėl svarbu, kad policijos vadovai būtų tinkamai pasiruošę, turėtų galimybę nuolat mokytis ir atnaujinti žinias šioje srityje“, – akcentavo dr. Marius Laurinaitis, Mykolo Romerio universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto Finansų instituto lektorius. Lektorius taip pat pabrėžė ir dirbtinio intelekto privalumus. Dirbtinio intelekto sistemos gali dirbti greičiau nei žmonės, jos apdoroja labai didelius duomenų kiekius ir išskiria svarbias sąsajas bei tendencijas, pateikia prognozes. Jos gali suteikti greitą ir vertingą informaciją sprendimams priimti, taip išvengiant žmogiškųjų klaidų.


 Išklausius mokymus, vyko ekskursija po Molėtų „Teltonikos“ technologijų centrą. „Teltonikos“ technologijų centro Molėtuose vadovas Paulius Rutkauskas pristatė įmonės veiklą, pademonstravo gamybos procesus, produktus ir technologijas, kurias ši įmonė gamina, t. y. įvairi 4G ir 5G ryšio įranga, elektromobilių įkrovimo stotelės, telemedicinos prietaisai, apyrankės, kurios atpažįsta prieširdžių virpėjimus, ir tai tik keletas išmaniųjų technologijų įrenginių, kuriuos jie gamina. Šiuo metu joje dirba beveik 150 darbuotojų,  didžioji dalis yra iš Molėtų ir Utenos. Savo veiklą įmonė planuoja plėsti ir sukurti apie 500 darbo vietų.   


Tačiau ne tik technologinė sėkmė padarė įspūdį Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovams. Įmonės vadovas Paulius Rutkauskas taip pat pristatė unikalią darbuotojų atrankos ir motyvavimo sistemą, kuri skatina darbuotojų efektyvumą, įsitraukimą, kūrybiškumą, leidžia kiekvienam pagal savo asmenines savybes įgyti naujų žinių ir įgūdžių, todėl darbuotojai gali efektyviai prisidėti prie įmonės augimo ir plėtros bei jausti pasitenkinimą kurdami vertę.


 Dėkojame už šiltą, svetingą, malonų priėmimą Pauliui Rutkauskui, Molėtų „Teltonikos“ technologijų centro vadovui, ir bendruomenei.


 Už pranešimą apie technologinių galimybių panaudojimą policijos kasdieniame darbe dėkojame Artūrui Čiuberkiui, „Teltonikos“ verslo vystymo vadybininkui.


 Už suteiktas naujausias žinias apie dirbtinio intelekto taikymą ir galimybes dėkojame lektoriui dr. Mariui Laurinaičiui, Mykolo Romerio universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto Finansų instituto lektoriui.

                    

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas