manoutena logo



Išmintis, patirtis, darbštumas ir sveikata – tikras gyvenimo turtas

IMG 7351Domicėlei Tamulevičienei šie metai ypatingi: 2023-iųjų lapkričio 16 dieną jai suėjo šimtas metų. Garbingos šimto metų sukakties proga jubiliatę pasveikinti šiandien, lapkričio 20 d., atvyko nemažas būrys svečių: Utenos rajono savivaldybės meras Marijus Kaukėnas, vicemerė Daiva Pečionė, Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyriaus vedėja Inga Šakalienė, miesto seniūnė Edita Urbonienė.

M. Kaukėnas įteikė jubiliatei didelę gėlių puokštę, sveikinimą, vicemerė – angelo statulėlę. Meras šimtametei palinkėjo stiprios sveikatos, tvirtybės, artimųjų meilės, visada jaukių ir šiltų namų, kuriuose gyvena gerumas ir atjauta.


D. Tamulevičienė šiuo metu gyvena dukros Zitos namuose. Bet nepamiršta savų namų Molėtų gatvėje ir pavasarį norėtų į juos grįžti. Sveikata šimtametė nesiskundžia, yra gyvi ir energinga, vaistų beveik nevartoja. Tik su klausa prastokai: jau reikia klausos aparato. „Kokia yra mamos ilgaamžiškumo paslaptis?“ – domėjosi meras. Pasak dukros Zitos, receptas labai paprastas: judėjimas, grynas oras, darbai namuose ir lauke. „Mama yra labai darbšti, visą gyvenimą daug dirbo, daug judėjo. Ir dabar be darbo negali: kai tik oras pavasarį sušyla, pradeda kalbėti, kad reikia pasirūpinti gėlėmis ir daržiuku prie namų“, – šypsosi dukra.


Kaip sakė I. Šakalienė, pernai Utenos rajone nebuvo gyventojų, šventusių šimto metų jubiliejus. Šiemet - tik viena Domicėlė Tamulevičienė. Tad belieka šimtametei palinkėti šviesių ir džiaugsmingų dienų bei neprarasti tos sveikatos, kuria gali džiaugtis ji pati ir jos artimieji. O meras pažadėjo, kad kitais metais, kai jubiliatei sueis 101-eri, atvyks pasveikinti su dideliu šakočiu.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

IMG 7351

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas