manoutena logo



Utenos ligoninė įsigijo nuosavą saulės elektrinę

2023 11 14 elektrineŠalyje jau senokai kalbama apie galimybes ir būtinumą įvairioms valdžios įstaigoms pereiti prie žaliosios energetikos. Utenos rajono savivaldybės administracijos iniciatyva rajono įstaigos dalyvauja Lietuvos Respublikos ministerijos Aplinkos projektų valdymo agentūros (APVA) administruojamoje Klimato kaitos programos priemonėje „Atsinaujinančių energijos išteklių (saulės, vėjo) panaudojimas valstybės, savivaldybių, tradicinių religinių bendruomenių, religinių bendrijų ar centrų elektros energijos poreikiams“. VšĮ Utenos ligoninė – viena iš priemonėje dalyvaujančių įstaigų.

Utenos ligoninei pagal finansavimo sutartį Nr. KKS-S-153(2022) APVA yra skirta 613576,48 Eur subsidija. Ligoninės skelbtą viešą saulės jėgainių įrengimo konkursą laimėjo UAB „Bevielės technologijos“. 2022 m. balandžio 29 d. su bendrove buvo pasirašyta įrengimo pirkimo-pardavimo ir paslaugų tiekimo sutartis. Pagal ją lėšų poreikis saulės jėgainių įrengimui yra 766970,60 Eur. Utenos rajono savivaldybės administracija saulės jėgainių įrengimui skyrė trūkstamą sumą – 153394,12 Eur (skirtumą tarp sutarties sumos ir lėšų, skiriamų APVA).


Vykdydama šį projektą, VšĮ Utenos ligoninė įsigijo nutolusią atsinaujinančios energijos elektrinę Lazdijų rajone, Kuklių kaime. Nuo lapkričio 1-osios VšĮ Utenos ligoninei buvo pradėta tiekti elektros energija iš atsinaujinančių energijos išteklių – t. y. saulės elektrinės.


Pirmadienį, lapkričio 13 d., Kuklių kaime, elektrinių parke, buvo surengtas oficialus pirkinio perdavimas VšĮ Utenos ligoninės atstovams. Perdavime dalyvavo ligoninės Finansų ir apskaitos skyriaus vedėja-vyriausioji buhalterė Virgilija Mikšytė ir Ūkio dalies vedėjas Raimondas Legenis. UAB „Bevielės technologijos“ atstovavo projektų vadovas Viktoras Bugajus.


Projektų vadovas supažindino ligoninės atstovus su saulės elektrinių parku, jo apsauga, pristatė saulės elektrinių kvalifikacinius duomenis, kalbėjo apie UAB „Bevielės technologijos“ įgyvendinamus ir ateityje laukiančius projektus. Taip pat buvo aptartas tolesnis Utenos ligoninės ir UAB „Bevielės technologijos“ bendradarbiavimas.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2023 11 14 elektrine

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas