manoutena logo



Pažinsi pareigūno profesiją – būsi saugus

amsisMiesto šventės metu Utenos kultūros centro automobilių parkavimo aikštelėje (Aušros g. 49) apie 100 įvairių specialiųjų tarnybų atstovų ves nemažai edukacijų saugumo srityje. Viešojo saugumo tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos, Valstybės sienos apsaugos tarnybos prie Lietuvos Respublikos vidaus reikalų ministerijos Vilniaus pasienio rinktinės, Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) pareigūnai, Lietuvos automobilių kelių direkcijos, Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos atstovai, plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-oji rinktinė, Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai kvies uteniškius ir miesto svečius į vieną populiariausių renginių „PAŽINK PAREIGŪNO PROFESIJĄ“.

Utenos apskrities VPK pareigūnai ir Utenos rajono savivaldybės administracijos atstovai pristatys projektą SAUGI UTENA 2023. Vyks prevencinis renginys „MES UŽ SAUGŲ EISMĄ“: policijos transporto priemonių ir įrangos demonstravimas, pirmosios pagalbos suteikimo praktiniai mokymai, saugaus eismo pamokėlės ir diskusija apie saugų eismą su policijos pareigūnais, vairavimo mokyklų atstovų pamokos būsimiems vairuotojams, linksmas susitikimas su policijos bičiuliu Amsiu, dovanos ir siurprizai.


Utenos rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos atstovai pristatys prevencinio projekto „APSAUGOK SAVE IR ARTIMĄ NUO GAISRŲ“ veiklas: gaisrinės saugos reikalavimai, informacija, kur kreiptis nelaimės atveju, viktorinos, kitos veiklos ir dovanos. Pristatyme dalyvaus ir projekto partneriai: Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Panevėžio priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnyba ir Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyrius. Pastarasis miesto šventės metu taip pat pristatys savo veiklas, vyks pokalbiai grėsmių tema, bus kalbama apie išvykimo krepšį.

Savo veiklas pristatys ir Viešojo saugumo tarnyba, vyks ginkluotės ekspozicija ir spec. transporto, šarvuočio demonstravimas bei kinologo pasirodymas. Valstybės sienos apsaugos tarnybos Vilniaus pasienio rinktinės atstovai ves edukaciją „PASIENIEČIO PROFESIJOS PASIRINKIMAS“, visus džiugins kinologo pasirodymas ir ginkluotės pristatymas.
Šventės metu uteniškius ir miesto svečius taip pat džiugins plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės veiklos.


Lietuvos automobilių kelių direkcija (LAKD) šventės metu surengs saugaus eismo akciją „BŪK SAUGUS, ATSARGUS IR SVEIKAS“. Akcijos metu LAKD veiklos stotelėje veiks saugos diržų imitavimo demonstravimo ir automobilio apsivertimo įrenginiai, kuriuose dalyviai galės išbandyti saugos diržų efektyvumą ir suprasti jų svarbą, taip pat dalyviai bus supažindinami su įvairiomis saugaus eismo temomis, atėjusiems į akcijas žmonėms bus primintos pagrindinės saugaus eismo taisyklės, platinamos priemonės su šviesą atspindinčiais elementais.

Detalią veiklų programą rasite čia: https://renginiai.utena.lt/

Informaciją parengė: Utenos rajono savivaldybės administracija

amsis

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas