manoutena logo



Pailsėti, pasivaikščioti, atsigauti – į Dauniškio ir Vyžuonaičio parkus

2021 06 09 ezeraiUtenos perlai – Dauniškio ir Vyžuonaičio parkai – švenčia vasarą ir kviečia uteniškius ir miesto svečius užsukti pasižiūrėti juose esančių grožybių. Šiam kvietimui neatsispyrė ir Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas, administracijos direktorius Vidas Žvinys bei kiti administracijos darbuotojai, vykę į parkus pasidomėti juose vykstančiais darbais. Lankydamiesi parkuose savivaldybės vadovai ir specialistai taip pat susipažino su projektų įgyvendinimo eiga, aptarė iškylančias problemas bei jų sprendimo būdus, aptarė infrastruktūros plėtros bei parkų erdvių intensyvesnio įveiklinimo galimybes.


Į Dauniškio parką vilioja naujas medinis takas, kuriuo eiti, važiuoti dviračiu ar stumti vežimėlius su mažyliais yra patogu ir saugu. Vakarais takas nušvinta nauju apšvietimu: atrodo, tarsi švytinti gyvatė apjuosė vieną iš mėlynųjų miesto akių. Parko pušyne visu gražumu puikuojasi rododendrai, traukiantys artyn įvairiaspalviais savo žiedais, o mažieji uteniškiai gali žaisti naujoje, modernioje vaikų žaidimų aikštelėje. Bene didžiausia parko naujovė – šiuo metu vakarinėje ežero pakrantėje kaip ant mielių kylanti terasa, kurią stato UAB „Vidista“. Terasą planuojama baigti miesto jubiliejiniam – 760 – gimtadieniui, kuris vyks rugpjūčio pabaigoje. Parke planuojama ir daugiau naujovių: kavinė, lauko baldai ir teniso stalas, mažoji architektūra ir kt.


Vyžuonaičio ežeras, iškirtus beverčius krūmus ir sutvarkius pakrantes, tarsi atsikratė bereikalingos aukštų žolių ir mažaverčių medžių naštos ir atsivėrė visu gražumu. Uteniškius ir miesto svečius vilioja kuriamas parkas, galimybė pasivaikščioti aplink ežerą, dar vis naujas 130 m. ilgio, pagamintos iš šiaurinės pušies, pastatytas ant 19 pontonų, prilaikomas 23 tonas sveriančių inkarų pontoninis takas. Jis kol kas ilgiausias takas Lietuvoje, pastatytas ant vandens.


Kuriamame Vyžuonaičio parke dar bus pastatyti suoliukai, įrengta vaikų žaidimų aikštelė, rytinės ežero pakrantės šlaite atsiras terasa, nuo kurios bus galima grožėtis atsiveriančia ežero panorama. Terasos statybos darbai jau pradėti. Viso ežero teritorijos sutvarkymo projektas planuojamas baigti 2022 metais.

2021 06 09 ezerai

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas