manoutena logo



Kviečia išrinkti „Pokyčių miestą“ – daugiausiai balsų surinkusiam miestui dovanos nemokamą renginį

vitalijs barilo asociatyvi fotoLietuvos gyventojai kviečiami dalyvauti konkurse „Pokyčių miestas“ – jo metu žmonės skatinami atkreipti dėmesį į tai, kaip Lietuva pasikeitė per paskutiniuosius 10-imt metų. Asmenys, dalyvaujantys konkurse, galės balsuoti už labiausiai pasikeitusį miestą, o daugiausiai simpatijų sulaukusiam miestui bus padovanotas nemokamas renginys ir dovanos, paskatinsiančios tolimesnį pozityvių pokyčių vėją.

 

Konkurso „Pokyčių miestas“, vyksiančio nuo rugpjūčio 22 d. iki rugsėjo 13 d., metu, gyventojai kviečiami siųsti labiausiai jų nuomone per paskutinius 10-imt metų Europos Sąjungos (ES) investicijų dėka pasikeitusių miestų nuotraukas. Nominuoti miestus ir balsuoti už savo favoritus galima portale lrytas.lt.. Daugiausiai balsų surinkusiam miestui bus suteiktas „Pokyčių miesto“ titulas, o jo gyventojų lauks staigmena – nemokamas renginys su muzikine programa. Renginį dovanoja ir inicijuoja ES investicijų projektus administruojanti Centrinė projektų valdymo agentūra (CPVA) kartu su kitomis institucijomis - Inovacijų agentūra, Europos socialinio fondo agentūra.

Pasak CPVA direktorės pavaduotojos Jūratės Lepardinienės, tokio pobūdžio konkursą nuspręsta surengti norint įtraukti gyventojus į teigiamų pokyčių miestuose paiešką ir pasidžiaugti rezultatu.

„Nors pasiekta daug, visada įdomu žinoti, ar besikeičiančią aplinką, rajonus ir kiemus pastebi vietos gyventojai. Juk bendras visų ES investicijų tikslas – geresnės aplinkos kūrimas, todėl nusprendėme paklausti žmonių, ar jie pastebi pokyčius ir kaip juos vertina. Tiek besikeičianti aplinka, tiek būsimas renginys yra šventė, skirta visiems žmonėms, o mes džiaugiamės, kad galėjome prie to prisidėti“, – sako ji.

2014-2020 metų ES investicijų periodas buvo ypač aktyvus. Minėtu laikotarpiu buvo sulaukta daugiau nei 39 tūkst. paraiškų, o bendra projektų vertė siekia beveik 8 mlrd. Eur (iš jų ES investicijų – 7.6 mlrd. Eur).

ES investicijos buvo panaudotos net 283-ims priemonėms, tarp kurių yra daugiabučių namų ir gyvenamųjų kaimo vietovių atnaujinimas, geležinkelio tinklų tobulinimas, viešųjų erdvių sutvarkymas, muziejų, bibliotekų, kultūros centrų, teatrų ir kt. kultūros objektų atnaujinimas, bedarbių integracija į darbo rinką bei daugelis kitų.

Iš viso Lietuvoje yra net 6-ios agentūros, administruojančios 2014-2020 m. ES investicijų projektus – Centrinė projektų valdymo agentūra, Inovacijų agentūra, Europos socialinio fondo agentūra, Aplinkos projektų valdymo agentūra, Investicijų ir verslo garantijos ir Lietuvos mokslo taryba.

vitalijs barilo asociatyvi foto

robert noreiko asociatyvi foto

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas