manoutena logo



Rugsėjo paskutinis sekmadienis - Keliaujančiųjų ir vairuotojų diena

1709 db10ffd2649e322e8ada023b0f485de1Ši diena skirta visiems dar kartą pamąstyti ne tik apie moralines ir dvasines vertybes, bet ir apie tai, kaip elgiamės kelyje, ar esame atsakingi, ar branginame gyvybę, savo artimuosius, ar rodome tinkamą pavyzdį savo atžaloms.

Daugelyje Lietuvos katalikų bažnyčių per šv. Mišias buvo priminta kiekvieno visuomenės nario – eismo dalyvio – sąmoningumo, atsakomybės, supratimo ir pareigos laikytis Kelių eismo taisyklių.

Šiai dienai skirti renginiai vyko visoje Utenos apskrityje:
Utenoje, rugsėjo 22 d. GROCKIO vairavimo mokykloje būsimiems vairuotojams Utenos aps. VPK bendruomenės pareigūnės Agnė Steponavičienė ir Daiva Maselskienė pristatė šios dienos prasmę, akcentavo būtinybę dėvėti saugos priemones, priminė Kelių eismo taisykles. Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus pareigūnas Juozas Žižys pasidalino praktiniais patarimais, kaip elgtis, kada Jus sustabdo policijos pareigūnas, reikia gerbti pareigūno ir savo laiką, nesiblaškyti, o vykdyti tai ko Jūsų prašoma. Pasidalino juoką keliančiomis istorijomis, kai vairuotojai sugalvoja įvairiausių pasiteisinimų, kad tik išvengtų baudos. Taip pat pademonstravo kelių policijos pareigūno priemones. Susirinkusiems pareigūnai padovanojo atšvaitus bei šviesą atspindinčias liemenes. Dėkojame GROCKIO vairavimo mokyklos vadovui Aurimui Grockiui!

Anykščiuose bendruomenės pareigūnės rugsėjo 20-24 dienomis vykdė prevencines priemones - susitiko su bendruomenėmis Troškūnuose bei Kurkliuose. Susitikimų metu vyko diskusijos saugaus eismo tema, taip pat buvo dalinami informaciniai lankstinukai bei suvenyrai su Lietuvos policijos simbolika. Rugsėjo 24 d. Šv. Mišių metu parapijose kunigai viešino bendruomenės pareigūnių parengtą informaciją saugaus eismo tema. Po Šv. Mišių buvo šventinami automobiliai, Kurkliuose Kurklių seniūnaitė Birutė Šniuikienė dalino vairuotojams informacinius lankstinukus bei suvenyrus su Lietuvos policijos simbolika.

Ignalinoje su Ignalinos Česlovo Kudabos ir Ignalinos rajono Vidiškių gimnazijų  ir Ignalinos „Šaltinėlio“ mokyklos mokiniais Ignalinos r. PK bendruomenės pareigūnė kalbėjo apie eismo dalyvių kultūrą ir saugų eismą. Kartu su Lietuvos transporto saugos administracijos Panevėžio skyriaus specialistais mieste ir rajone vykdė prevencinę priemonę, kurios metu buvo patikrinti mokyklinių autobusų būklė, keleivių saugos diržų naudojimas, taip pat dėmesys skirtas nepilnamečiams, važiuojantiems dviratėmis transporto priemonėmis. Susitikimuose su saugių kaimynysčių grupių nariais diskutavome apie tinkamą suaugusiųjų pavyzdį jaunajai kartai. Sekmadienį, rugsėjo 24 d., po šv. Mišių Tverečiaus Švč. Trejybės, Linkmenų Švč. Trejybės bažnyčiose buvo laiminami vairuotojai ir transporto priemonės.

Zarasuose rugsėjo 24 d. po Š. Mišių  Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčioje Zarasų r. PK bendruomenės pareigūnė pristatė šių metų eismo statistinius duomenis, priminė Kelių eismo taisykles, buvo palaiminti automobiliai.

               

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas