manoutena logo



Nešiojamas ar stacionarus kompiuteris?

nesiojami kompiuteriaiGeras kompiuteris yra daugelio žmonių kasdienybės dalis. Jis naudojamas darbui, pramogoms, informacijai. Rasti tokį įrenginį, kuris leis jums kasdien gauti daug reikalingos informacijos greitai, čia ir dabar – nėra sunku. Tik geriausia vertinant galimybes yra tartis su specialistais, kurie pagal Jūsų poreikius patars – kuris modelis yra pats geriausias.

Nešiojami kompiuteriai ar stacionarūs? Tai dažniausiai pats pirmas klausimas, kurį reikia sau atsakyti. Šiuo straipsnių bandysime aptarti esminius aspektus, kurie galimai padės jums geriau suprasti šių kompiuterių skirtumus ir rasti tokį, kuris geriausiai atitinka Jūsų poreikius.

  • Gera, kad galite naršyti ten, kur esate

Kadangi šiuo metu galima pagauti Wi-Fi nepriklausomai nuo savo buvimo vietos, žinoma, kad nešiojami kompiuteriai dažnai tampa prioritetai. Jie suteikia galimybę naršyti ten, kur tik jums labiausiai norisi. Tai atveria plačias ne tik darbo, tačiau ir pramogų galimybes. Mitas, kad stacionarūs yra kur kas galingesni, tad juos geriausia rinktis, kai reikia atlikti sudėtingus darbus per įvairias programas. Nešiojamieji kompiuteriai gali būti tokie patys galingi, o kai papildomai ir mobilūs - dažniausiai tampa kur kas labiau mėgstami.

  • Greitiems darbams

Taip pat dažniausiai Avitela nešiojami kompiuteriai yra labai vertinami dėl to, kad jie suteikia galimybę labai greitai – čia ir dabar atlikti daugelį darbų. Paprasčiausiai jie labai greitai kraunasi, nereikia išjungti po kiekvieno naudojimo – galima paprasčiausiai užmigdyti. Tuo tarpu kai jungiamas stacionarus kompiuteris, juokaujama, kad užkaista visas kambarys. Dėl to dažniausiai vertinama – ar verta jungti. Tai yra, stacionarus kompiuteris dažniausiai nėra geras pasirinkimas labai greitų užduočių atlikimui.

  • Kai dingsta elektra

Dar vienas svarbus nešiojamo kompiuterio privalumas, kad jis suteikia galimybę naudotis juo net ir tokiu atveju, kai elektros tiekimas yra sutrikęs. Žinoma, kad tokia problema šiais laikais nutinka gana retai, tačiau yra gera žinoti, kad esant tokiai situacijai – išeitis visada yra. Tam tikra prasme tai suteikia daugiau ramybės. Ypač, kai žmogus dirba labai svarbų darbą ir jam reikia, kad susisiektų su konkrečiais asmenimis bet kada, net ir per audrą, pavyzdžiui.

  • Maži matmenys ir lengvumas

Daugeliui taip pat patinka ir tai, kad nešiojamas kompiuteris yra nedidelis, tad jį visada galima neštis su savimi, kad ir kur esate. Lygiai taip pat šio tipo kompiuteriai yra labai lengvi. Žinoma, pradėjus ieškoti konkretaus modelio pamatysite, kad yra kur kas mažesnių ir lengvesnių, kurie tinka nešiojimui su savimi, ir tokių, kurie sunkesni ir dėl to dažniausiai galingesni, geriausiai tinka darbui biure arba namuose. Tačiau kad ir kaip būtų lyginamas konkretus modelis, faktas, kad stacionaraus kompiuterio po pažastimi nusinešti iki konkrečios vietos nebus galima.

  • Galingumo vertinimas

Gana dažnai girdimas mitas, kad nešiojami kompiuteriai nėra galingi. Kad jeigu tikrai reikia gero įrenginio, kuris leistų atlikti įvairius darbus su sudėtingomis programomis – reikia pirkti stacionarų. Išties, šiuo metu nešiojami kompiuteriai yra labai tobulinami. Taip stengiamasi pirkėjams suteikti galimybę rasti vienodo galingumo įrenginius ir tuo pačiu juos rinktis pagal mobilumo poreikius.

  • Kainos aspektai

Galiausiai, visada verta žiūrėti – koks yra kainos ir kokybės santykis. Dažniausiai nešiojami kompiuteriai kainuoja pigiau nei stacionarūs. Paprasčiausiai vienas kompiuteris atstoja įrenginį, kuris susideda iš kelių dalių. Taigi, galiausiai kaina yra mažesnė, tačiau kokybė nuo to nekinta. Svarbiausia rinktis tinkamų parametrų kompiuterius, kurie atitiks Jūsų darbo poreikius.

nesiojami kompiuteriai

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas