manoutena logo



„Titanai“ po įtemptos kovos palaužė Lietuvos čempionus, tačiau pergale teko tenkintis tik viena

titanai vs vilnius004Utenos „Titanai“ (10-2) namų beisbolo aikštėje 2:1 (0:0, 1:0, 1:1, 0:0, 0:0, 0:0, 0:0) ir 6:13 (0:3, 0:2, 0:0, 2:1, 3:0, 1:3, 0:4) pasidalino po vieną pergalę su Vilniaus „Bk Vilnius“ (11-1) beisbolininkais.

Pirmųjų rungtynių pradžia demonstravo abiejų komandų maksimalų susikaupimą, kovą dėl kiekvieno kamuolio. Abi komandos į žaidimą leido savo stipriausius metikus, kurie labai atsakingai įžaidinėjo kamuolius iki pat rungtynių pabaigos. Antrame kėlinyje uteniškiams pavyko sėkmingai užpulti ir pasiekti pirmąjį rungtynių tašką, kurį čiuožimu į „namus“ pelnė T. Šarakojis, tačiau sekančiame kėlinyje vilniečiai išnaudojo savo gautus šansus ir D. Zakaras išlygina rezultatą. Trečiasis kėlinys tuo nesibaigia ir „Titanai“ su E. Nagurka priešaky pasiima jiems duotą dovaną pelnydami dar vieną tašką. Uteniškiai gynyboje demonstravo užtikriną žaidimą, išskirtinai gerai pasirodė saugo ir trečios bazės gynėjai, kurie sugavo ir realizavo visus į juos skrendančius gaudomus kamuolius. Taip pat buvo atlikti stiprūs, sudėtingi atmušimai, tačiau vilniečių gynėjai vis meistriškai išsisukdavo iš esamų situacijų ir rungtynės su kiekvienu kėliniu tapo įtemptesnės. Tačiau „Titanų“ metikas, E. Žičkus suvaldė įtampą, išlaikė savo kontrolėje visas rungtynes ir ypatingai efektyvi Utenos beisbolininkų gynyba neleido Lietuvos čempionams pelnyti daugiau taškų ir jiems teko pripažinti „Titanų“ pranašumą rezultatu 2:1. Uteniškiams pavyko nutraukti, antrus metus iš eilės, Lietuvos čempionų dominuojančią pergalingų, 33 rungtynių seriją, kuri tęsiasi nuo 2021 metų.

 
Utenos „Titanai“ (R:2; H:6; E:1).
Metikas: Eimantas Žičkus.
Taškus pelnę žaidėjai:
po 1 T. Šarakojis ir E. Nagurka.
 
Vilniaus „Bk Vilnius“ (R:1; H:5; E:0).
Metikai: Lukas Morkūnas ir Maksim Burdin.
Taškus pelnę žaidėjai:
1 D. Zakaras.
 
Pasikeitus metikams, antrosios rungtynės atrodė visiškai kitokios. Vilniečiai rungtynes pradėjo su didele energija ir iš karto išsiveržia į priekį 5:0. Tik praėjus puse rungtynių uteniškiams pavyksta pelnyti pirmuosius taškus. „Sušlubavus“ vilniečių metikui uteniškiai naudojasi lengvomis progomis pelnyti taškus ir mažina atsilikimą bandydami grįžti į rungtynes. Po penkių kelinių tarp komandų fiksuojama minimali persvara 5:6. Gaila, tačiau uteniškiams pritrūksta kantrybės, tvirtumo ir sėkmės, kad pilnai realizuoti pilnų bazių situacijas, vis pritrūksta po vieną galingą pramušimą, kurie leistų perimti iniciatyvą į savo rankas. Rungtynių pabaigoje sostinės žaidėjai radę savyje daugiau energijos galutinai uždominuoja puolime ir be atsako atsineša septynis taškus, kurie nulemia rungtynių baigtį uteniškių pralaimėjimu, rezultatu 6:13.
 
Utenos „Titanai“ (R:6; H:5; E:2).
Metikai: Dalius Neliupšis ir Eivinas Nagurka.
Žaidėjai pelnę taškus:
2 E. Nagurka;
po 1 M. Valunta, J. Sadaunikas, E. Žičkus, V. Katinas.
 
Vilniaus „Bk Vilnius“ (R:13; H:12; E:2).
Metikai: Dominykas Stankevičius ir Dovydas Zakaras.
Taškus pelnę žaidėjai:
po 3 N. Grigas ir D. Zakaras;
po 2 L. Morkūnas, M. Sadzevičius ir D. Stankevičius;
1 D. Miciuta.
 
Utenos „Titanams“ dvi pergalės prieš Vilniaus komandą būtų leidusi dalintis 1-2 vietomis turint vienodą pergalių ir pralaimėjimų santykį. Taigi uteniškiai pirmąjį Lietuvos beisbolo čempionato ratą pabaigia antroje turnyrinės lentelės vietoje su 10 pergalių ir 2 pralaimėjimais. Kovos tęsiasi toliau, nes dar tik dvi komandos („BK Vilnius“ ir „Titanai“ užsitikrino patekimą į čempionato antrąjį ratą, kadangi į jį patenka Top4 šalies komandos.
titanai vs vilnius004
titanai vs vilnius011
titanai vs vilnius012
titanai vs vilnius030
titanai vs vilnius040

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas