manoutena logo



Po Utenos „Titanų“ devynių pergalių serijos, patirtas pirmasis pralaimėjimas

IMG 2076Utenos ,,Titanai" (9-1) namų beisbolo aikštėje 13:1 (6:4, 3:0, 4:0, 0:0, 0:0, 0:3, 0:0) ir 7:9 (2:1, 0:0, 0:3, 4:3, 0:0, 0:0, 0:1, 0:2) pasidalino po vieną pergalę su Kauno ,,Lituanica" (4-4) ekipa.
 
Pirmųjų rungtynių pradžia jau signalizavo, kad rungtynės laukia įdomios ir nenuspėjamos. Kadangi pirmąjame kėlinyje po nepagautų pasikartojančių lengvų iš oro svarbių atmušimų, kauniečiai parsinešė keturis taškus. Užfiksuotas retas rungtynių momentas, kai Eivinui Nagurkai gaudant iš oro kamuolį to nepavyksta padaryti, tačiau Justo Sadauniko pasaugojimas išgelbėja situaciją ir yra pagaunamas kamuolys arti žemės, užfiksuojamas autas (ang. out). Uteniškiai įvertinę situaciją ėmėsi iniciatyvos ir tikslių atmušimų į tarpus dėka, persveria rezultatą į savo pusę, pelnydami atsakomuosius šešis taškus. Toliau ,,Titanai" spurto nemažina ir po rezultatyvių epizodų pelno antrame kėlinyje - tris taškus, o trečiame - keturis taškus be atsako ir fiksuoja nuo varžovų devynių taškų atitrukimą. Tačiau uteniškių ,,taškų mašina" užgęsta, pasipilia įvairios klaidos ir keturius kėlinius iš eilės nepelnomi taškai. Ieškoma paskutinio vieno taško, kad pelnyti nokautą ir užbaigti rungtynes ankščiau laiko, tačiau to neleidžia padaryti ,,Lituanicos" žaidėjai, kurie rungtynių pabaigoje bando vytis, pelnydami tris taškus, bet to nepakanka grįžti į rungtynes ir Utenos ,,Titanai" švenčia rekordinę devintąją pergalę iš eilės,  rezultatu 13:7.
 
Utenos ,,Titanai" (R:13; H:9; E:7).
Metikas: Eimantas Žičkus ir Justas Sadaunikas.
Taškus pelnę žaidėjai: 
3 E. Žičkus;
po 2 E. Nagurka, E. Jurgelėnas, J. Sadaunikas ir G. Janulevičius;
po 1 D. Neliupšis ir K. Vansevičius.
Kauno ,,Lituanica" (R:7; H:7; E:1).
Metikai: Deimantas Butkus ir Danielius Kurbanbaev
Taškus pelnę žaidėjai:
po 2 A. Dankovskis ir D. Maciulevičius;
po 1 M. Černauskas, D. Kamandulis ir D. Pauliukevičius.
 
Nuotraukų autorė: Rasa Šilobritaitė
 
Antrųjų rungtynių pradžia vėl rezultatyvi - kauniečiai pelno vieną lengvą tašką po ,,Titanų" metiko bandymo gaudyti žaidėją antroje bazėje, ją prametus, toliau gaudant trečioje, tačiau ir ją irgi prametus kaunietis ristele parbėga į ,,namų" bazę. O uteniškiai savo ruožtu atsako dviem taškais perimdami iniciatyvą. Tačiau tai neužtrunka, nes kauniečiai patikėdami savo jėgomis, sukurdami Utenai chaoso, mušė uteniškių metiką, o ,,Titanai" bandydami keisti situaciją keitė savo metikus, tačiau nerado ieškoto stabilumo ir per trečią ir ketvirtą kėlinį prasileidžia šešis taškus. Uteniškiams turint penkių taškų deficitą, ,,Titanų" treneris įkvepia savo žaidėjus kovoti iki galo ir uteniškiai mažina atsilikimą iki minimalaus. Tačiau turėdami galimybę pasivyti ir persverti rezultatą į savo pusę to neišnaudoja, neišpildydami trenerio aiškių nurodymų. O tik rungtynių pabaigoje lyginą rezultatą ir išplešia pratęsimą. Įtampa tvyro ore, o kauniečiai pratęsime šaltais protais po atlikto sėkmingo pastatymo persiveda žmones arčiau ,,namų" bazės ir idealiu atmušimu už pirmos bazės palei užribio liniją pelno du taškus be atsako ir palaužia uteniškius savo namų aikštėje, nutraukdami pergalių seriją, rezultatu 7:9.
 
Utenos ,,Titanai" (R:7; H:13; E:1).
Metikai: Dalius Neliupšis, Eivinas Nagurka, Justas Sadaunikas ir Eimantas Žičkus.
Žaidėjai pelnę taškus:
2 E. Nagurka;
po 1 M. Volunta, J. Sadaunikas, D. Neliupšis, M. Lukošiūnas, T. Kravcalis.
 
Kauno ,,Lituanica" (R:9; H:8; E:1)
Metikai: Donatas Maciulevičius.
Žaidėjai pelnę taškus:
po 2 M. Černauskas, A. Dankovskis ir D. Kamandulis;
po 1 D. Pauliukevičius, D. Tamaševskis ir S. Benkec.
 
Po pralaimėjimo Utenos ,,Titanai" čempionato turnyrinėje lentelėje krenta į antrąją vietą, užleisdami dar nei karto nepralaimėjusius Vilniaus ,,Bk Vilnius" komandą su kuriais birželio 10 dieną uteniškiai susitiks paskutinėse pirmojo rato rungtynėse. Ar pavyks ,,Titanams" atsiimti turnyrinės lentelės pirmąją vietą?!
IMG 2076
IMG 2121
IMG 2198
IMG 2207
IMG 2209
IMG 2421

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas