manoutena logo



Vyžuonos parke – ypatinga sveikatinimo banga

2023 04 26 sveikatinimoBalandžio 26 d. šiltas ir saulėtas pavasaris ėmė ir kažkur dingo. Bet atšalęs ir lietingas oras neišgąsdino Utenos vaikų lopšelių-darželių ,,Šaltinėlis“, ,,Saulutė“, ,,Pasaka“ vaikučių ir auklėtojų bei Krašuonos progimnazijos mokinukų ir jų mokytojų. Jie visi susirinko prie Utenos daugiafunkcio sporto centro „ridenti“ sveikatinimo bangą per Lietuvą.


Visos minėtos ugdymo įstaigos yra Europos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo „Mokyklos europiečių sveikatai“ narės. Europos sveikatą stiprinančių mokyklų tinklas pradėtas kurti 1992 m. Europos Tarybos, Europos Bendrijos, Pasaulio sveikatos organizacijos Europos regiono biuro bendromis pastangomis. Lietuva į šį tinklą oficialiai įstojo 1993 m. Tad šiemet Nacionalinis sveikatą stiprinančių mokyklų tinklas mini savo veiklos 30-metį. Ta proga ir buvo surengtas trečiasis nacionalinis renginys „Sveikatą stiprinančių mokyklų banga per Lietuvą 2023“.


Uteniškiai bangą „nurideno“ per Vyžuonos parką. Pirmiausia visi susirinkę draugėn smarkokai pasportavo, apšilo, pašokinėjo kartu su energinguoju Zuikiu ir jo padėjėjais Vilku, Voveryte ir Ančiuku. Paskui būriais vienas paskui kitą nužygiavo per parką, kur jų sporto stotelėse laukė minėti Zuikio padėjėjai su įvairiomis užduotimis. Nors oras nedžiugino, bet nuotaika buvo puiki, emocijų, juoko ir išdaigų netrūko.


Sulaukus sugrįžusių iš žygio paaiškėjo, kad nė vieno pavargusio nebuvo. Visi buvo nusiteikę ir toliau sportuoti. Tad mažųjų sportininkų banga, kuriai vadovavo energingasis Zuikis su padėjėjais, buvo energinga ir stipri.


Žygį „Ant bangos“ bei pačią bangą stebėjo ir Utenos rajono savivaldybės mero pavaduotoja Daiva Pečionė. Sveikindama žygio dalyvius, mero pavaduotoja pabrėžė, kad labai svarbu savo sveikata rūpintis nuo pat mažumės. Už tai, kad vaikų lopšelių-darželių ,,Šaltinėlis“, ,,Saulutė“, ,,Pasaka“ ir Krašuonos progimnazijos vaikai ir pedagogai aktyviai dalyvavo sveikatinimo renginyje-žygyje ,,Ant bangos“ ir yra aktyvūs Sveikatą stiprinančių mokyklų tinklo dalyviai, D. Pečionė minėtų ugdymo įstaigų bendruomenėms įteikė Utenos rajono savivaldybės mero Marijaus Kaukėno padėkas bei linkėjo visada būti sveikiems ir stipriems.


Sveikatinimo renginio-žygio „Ant bangos“ organizatoriai – nenuilstantis Utenos rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuras. Jam padėjo Utenos rajono savivaldybė, Utenos daugiafunkcis sporto centras, krepšinio klubas „Juventus“, futbolo klubas „Utenos Utenis“, UAB „Utenos diena“, VšĮ „Utenos radijas“.

2023 04 26 sveikatinimo

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas