manoutena logo



Susitikime su švietimo, mokslo ir sporto ministre – šiandienos švietimo aktualijos

2023 04 18 ministeBalandžio 17 d. Utenos rajono savivaldybėje lankėsi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Kūrybinių industrijų centre „Taurapilis“ buvo surengtas susitikimas-diskusija „Pasikalbėkime apie tai, kas rūpi“ su Anykščių, Ignalinos, Molėtų, Utenos, Zarasų rajonų savivaldybių ir Visagino savivaldybės pedagogais.

Susitikime-diskusijoje taip pat dalyvavo viceministras Ramūnas Skaudžius, ministrės patarėjai Agnė Liucilė Andriuškevičienė ir Ignas Gaižiūnas.
Pagrindinis dėmesys buvo skiriamas atnaujintoms ugdymo programoms, pagal kurias dalis klasių pradės dirbti nuo kitų mokslo metų, švietimo, mokslo ir sporto ministrė ir jos komanda atsakė į pedagogų pateiktus klausimus. Vyko darbas grupėse. Jose buvo diskutuojama, kaip kartu sėkmingai įdiegti atnaujintą ugdymo turinį, aptartas pasirengimas užtikrinti įtraukties principą mokyklose, įgyvendinti Gyvenimo įgūdžių programą, kalbama apie mokinių pasiekimų vertinimą.


Baigiantis susitikimui-diskusijai „Taurapilyje“ J. Šiugždinienė, lydima Seimo nario Edmundo Pupinio, atvyko į Utenos rajono savivaldybės administraciją, kur susitiko su Utenos rajono savivaldybės meru Marijumi Kaukėnu ir administracijos direktoriumi Pauliumi Čyvu.
Susitikimo su savivaldybės vadovais metu buvo kalbama apie įtraukųjį ugdymą, kokybiškų paslaugų specialiųjų poreikių turintiems vaikams užtikrinimą bendrojo lavinimo mokyklose, rusų kalbos mokytojų persikvalifikavimą, dviejų užsienio kalbų pasiūlos didinimą, tūkstantmečio mokyklų programą, demografinę padėtį Utenos rajone ir šalyje. Taip pat buvo diskutuojama apie mokinių pavėžėjimą, politinio ugdymo stiprinimą mokyklose, profesinio ugdymo būtinumą, ministerijos parengtą valstybinių kolegijų tinklo stiprinimo planą ir kt.
Po susitikimo Utenos rajono savivaldybės meras švietimo, mokslo ir sporto ministrei įteikė atminimo dovaną.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2023 04 18 ministe

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas