manoutena logo



Informacija apie Leliūnų seniūnijos kaimo bendruomenių 2022 m. vykdytą veiklą

Leliunu sventeProjektas „Laisvalaikis pliaže"
Leliūnų seniūnijos bendruomenė 2022 m. įgyvendino projektą „Laisvalaikis pliaže". Projektui Skirta ir panaudota 2092,96 Eur. Projektas buvo finansuotas Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos valstybės biudžeto lėšomis pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 metų veiksmų plano 1.1.6 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Įgyvendinant projektą buvo įsigyta 4 supynės, 3 šiukšlių dėžės, 1 krepšinio lenta, kurie papuošė viešąsias erdves Antalgėje, Pakalniuose, bei pagal poreikį bus naudojami miestelio šventėse, sueigose bei susirinkimuose.


Leliūnų miestelio šventė ir 5-asis ,,Molio kermošius“
2022 m. birželio 25 d. vyko Leliūnų miestelio šventė kartu su penktuoju „Molio kermošiumi“. Bendruomenės nariai ir svečiai buvo nustebinti visą dieną besitęsiančiais renginiais. Ant parapijos namų sienos atidengta lenta poetui Algimantui Baltakiui (atidengė Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas ir poeto žmona Sigita Marija Baltakienė). Atminimo lentos autorius dailininkas, keramikas Eugenijus Čibinskas. Atminimo lentą pašventino klebonas Andrius Šukys. Susirinkusius linksmino Sudeikių kapela „Seliavytė“ ir vaikų dainavimo studija „Aušra“, poeziją skaitė Erikas Druskinas, Regina Katinaitė – Lumpickienė. Šventės metu vyko edukacijos, kūrybinės dirbtuvės, amatų demonstravimas. Šventę užbaigė Liudo Mikalausko ir Vaidos Genytės koncertas.

Oninių šventė Pakalniuose
2022 m. liepos 23 d. Pakalniuose prie Vidinksto ežero vyko tradicinė Oninių šventė. Svečiai ir gyventojai džiaugėsi tradiciniu bendruomenės renginiu, kurį organizavo Pakalnių bendruomenės užimtumo centras. Svečius linksmino Utenos liaudiškos muzikos kapela „Gija“, kuriai vadovauja Mindaugas Didžiokas, atlikėjai iš Visagino Violeta ir Maksas, o vakare Donatos Gutauskienės - Laisvos pasirodymas.Nepamiršti ir mažieji bendruomenės nariai. Jie linksmai leido laiką putų fiestoje, šokinėjo ant batuto.

2022 m. lapkričio 2 d. atnaujintas „Pakalnių bendruomenės užimtumo centras"- keitėsi pavadinimas, struktūra ir nauji įstatai. Atsirado daugiau galimybių rašyti didesnio mąsto projektus, į veiklas bus galima įtraukti vyrus, organizuoti daugiau švenčių, edukacijų, renginių.
2022 m. lapkričio ir gruodžio mėnesiais Pakalnių laisvalaikio salėje vyko edukacijos.
Edukacija su Vytautu Šemeliu „Bendrystė Valančiaus keliu, su nealkoholinio vyno degustacijos ir gamybos proceso subtilybėm".


Edukacija „Kalėdinių žaisliukų dirbtuvėlės su Zita Indriūniene“. Tradiciniai šiaudiniai žaisliukai - natūralūs ir jaukūs. Tai lyg mažieji sodai su visa jų šiluma, trapumu ir grožiu. Užsiėmimo metu skaityta knyga „Iš šiaudo“, išmokta paruošti šiaudus vėrimui, juos rišti į figūras ir pasigaminta keletas žaisliukų namų interjerui ar Kalėdinei eglutei.

Edukacija „Piešimas ant tekstilės“. Kūrybiško pasibuvimo metu moterys išbandė piešimo meną. Buvo piešiama ant medžiaginių maišelių. Tai buvo puikus užsiėmimas, smagiai praleistas laikas.

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas