manoutena logo



Informacija apie Daugailių seniūnijos kaimo bendruomenių 2022 m. vykdytą veiklą

1Daugailių seniūnijoje 2022 m. veiklą vykdė 3 kaimo bendruomenės, buvo įgyvendinti 8 projektai, kurių bendra vertė – 5 689,48 Eur.

Įgyvendintas bendras 3 bendruomenių projektas „Daugailių, Radeikių, Juknėnų bendruomenes vienijančios tradicijos“. Projektas finansuotas Lietuvos Respublikos socialinės apsaugos ir darbo ministerijos valstybės biudžeto lėšomis pagal Nevyriausybinių organizacijų ir bendruomeninės veiklos stiprinimo 2022 metų veiksmų plano 1.1.6 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ - skirtas finansavimas 1299,87 Eur. Gauto finansavimo dėka įvykdytos veiklos - įsigyta žoliapjovė aplinkai tvarkyti, įsigytos 2 palapinės bendruomenių šventėms, bendruomenių nariams suorganizuota išvyka „Panemunės pilys“.

Surengta Kalėdų eglutės įžiebimo šventė. Visų 3 bendruomenių vaikams nupirktos ir įteiktos saldžios dovanėlės.

Radeikių kaimo bendruomenė įgyvendino projektą „Radeikių krašto bendrijos materialinės bazės stiprinimas“ projektui skirta Žemės ūkio ministerijos parama pagal veiklos sritį „Kaimo bendruomenės materialinės bazės sukūrimas ir (arba) stiprinimas“. Projektui įgyvendinti skirta 1449,61 Eur. Iš projektui skirtų lėšų buvo sutvarkytos Radeikių bendruomenės patalpos, įsigytas kompiuteris ir baldai.

Utenos rajono savivaldybės Aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšomis (gauta 200 Eur) Daugailių bendruomenė surengė gražų renginį „Gėlių diena Daugailiuose“. Renginio metu buvo galima susipažinti su vaistiniais augalais ir jų panaudojimu. Vaikų dienos centro vaikai buvo pakviesti nupiešti ir spalvinti vaistinius augalus ir karpyti juos iš popieriaus. Buvo suorganizuotas gėlių ir vaistinių augalų turgelis, renginio metu dalyviai galėjo pasivaišinti įvairių rūšių vaistažolių arbata ir saldumynais.

Iš kultūrinės veiklos plėtros programos (Utenos rajono savivaldybės lėšos) įgyvendinti net keli projektai. „Visi keliai veda į Juknėnus“ projektui skirta 340 Eur. Gautais pinigai buvo prisidėta rengiant Juknėnų miestelio šventę.

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas