manoutena logo



Utenai – darniausios 2022 m. turizmo vietovės Lietuvoje prizas

2022 10 25 turizmoSpalio 21 d. Vilniuje vyko 8–asis Lietuvos turizmo forumas „Permąstykime turizmą“, kurį organizavo Lietuvos Respublikos ekonomikos ir inovacijų ministerija. Forumo metu buvo apdovanotos turizmo sektoriaus įmonės, organizacijos, savivaldybės, kurios 2022 m. skatino darnųjį turizmą, pristatė naujus produktus.

Apdovanojimai nugalėtojams buvo įteikti šiose kategorijose:
• darniausia 2022 m. turizmo vietovė (savivaldybė);
• darniausias turizmo informacijos centras;
• darniausias 2022 m. turizmo paslaugos kūrėjas;
• darniausia 2022 m. turizmo paslaugos teikėjas;
• apdovanojimas už unikalias, puoselėjančias vietos bendruomenės tradicijas ir paslaugas.


Kiekvienoje kategorijoje buvo išrinkta po tris nugalėtojus. Utenos rajono savivaldybė kategorijoje „Darniausia 2022 m. turizmo vietovė (savivaldybė)“ užėmė trečią vietą ir buvo apdovanota darniausios 2022 m. turizmo vietovės Lietuvoje prizu.


Forume dalyvavo ir apdovanojimą Utenai parvežė Utenos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Jasinevičienė ir Utenos rajono savivaldybės administracijos Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Jūratė Brasiūnienė.


Šis apdovanojimas pelnytas už renginių ir veiklų ciklą ,,Laimės miestas Utena širdingai“, kurių metu darniojo turizmo priemonėmis buvo įprasmintas Nobelio taikos premijos laureato, kardiologo Bernardo Louno, gimusio ir augusio Utenoje, atminimas. Bernardo Louno atminimo įamžinimo idėjos autorė – Strateginio planavimo ir investicijų skyriaus vyr. specialistė Jūratė Brasiūnienė. Dirbant kartu su Utenos turizmo informacijos centru šią vasarą buvo surengtas aktyvaus laisvalaikio, sporto ir kultūrinio turizmo renginys ,,Širdies keliu“, skirtas Nobelio taikos premijos laureato, kardiologo Bernardo Louno 101–osioms gimimo metinėms paminėti ir turizmo sezono Utenoje atidarymui pažymėti, sudaryti du darniojo turizmo maršrutai: 17 km žygio maršrutas, širdies forma apjuosiantis Uteną, ir 10 km maršrutas ,,Per Utenos miestą širdies keliu“, kuriame įrengta B. Louno atminimo stotelė – suoliukas su B. Louno motinos žodžiais, skatinančiais mylėti gamtą, ir audioįrenginys, naudojantis lankytojų generuojamą elektros energiją, kad Utenoje būtų išgirstas šio iškilaus žmogaus balsas ir mintys. Atminimo suoliukas atidengtas B. Louno gimtadienio pikniko metu. Minint Europos žydų kultūros dieną, pristatytas audioįrenginys B. Louno atminimo stotelėje. Prie B. Louno atminties ženklų prisiliesta ir minint Pasaulinę turizmo dieną Utenoje.


Džiaugiamės apdovanojimu ir gerus rezultatus atnešančiu Utenos rajono savivaldybės administracijos ir Utenos turizmo informacijos centro bendru darbu, garsinančiu Uteną.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2022 10 25 turizmo

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas