manoutena logo



„Kino karavanas“ kviečia uteniškius į nemokamus filmų seansus po atviru dangumi

Kino karavanas Kino pavasaris 3„Kino pavasario“ organizuojamas „Kino karavanas“, su kuriuo į išvyką šiemet leisis ir IKEA, vasaros seansų lankytojus birželio–rugpjūčio mėnesiais nukels į unikalius filmuose gimstančius pasaulius, kupinus skardaus juoko, atokvėpio akimirkų, progų įsikvėpti ir kitų gilių išgyvenimų.

Liepos 2 d. „Kino karavanas“ atvyksta į Uteną ir kvies žiūrovus pasimėgauti vakaru po atviru dangumi. Įsitaisę prie Dauniškio ežero tilto lankytojai nukeliaus į skirtingus filmų kuriamus pasaulius: puikiai pažįstamą, absurdišką pasiruošimą lietuviškoms laidotuvėms ir moderniu šokiu alsuojantį Paryžių.

Vakarą pradės pilnametražis Dovilės Šarutytės debiutas - „Ilgo metro filmas apie gyvenimą“, pasakojantis kaip sukrėsta tėčio mirties, Dovilė rengiasi laidotuvėms ir pakliūva į vis kurioziškesnes situacijas. Po seanso žiūrovai turės galimybę užduoti klausimus filmo režisierei ir pasikalbėti apie filmo kūrimo užkulisius.

Taip pat uteniškiai ir miesto svečiai išvys šviesią Delphine Lehericey komediją „Paskutinis šokis“ (Last dance). Tai gyvenimo džiaugsmą spinduliuojantis filmas apie vyrą netekusi žmonos, kuris tęsia jai duotą pažadą ir pildo jos neįgyvendintą svajonę sudalyvauti šiuolaikinio šokio spektaklyje.

Kartu keliausiantis „Kino karavano“ didysis projekto partneris „IKEA“ užtikrins patogumą ir įrengs specialias sėdėjimo vietas, tam, kad gamtos apsuptyje žiūrovų patirtis būtų kuo kokybiškesnė ir jaukesnė. Kad lankytojai vakarą atsimintų dar ilgai, bus suteikta proga įsiamžinti ant geltonojo „IKEA“ podiumo.

Jubiliejinį dešimtąjį kartą vykstantis „Kino karavanas“ visą vasarą keliaus po Lietuvą bei kvies šalies gyventojus leistis į įsimintinas išvykas didžiajame ekrane, žalumos apsuptyje. Daugiau informacijos apie „Kino karavano“ seansus ieškokite www.kinokaravanas.lt arba „Kino karavano“ „Facebook“ paskyroje.

„Kino karavano“ seansus Utenoje iš dalies finansuoja Lietuvos kino centras ir Utenos miesto savivaldybė.

Ilgo metro filmas apie gyvenimą

Kino karavanas Kino pavasaris 1

Kino karavanas Kino pavasaris 2

Kino karavanas Kino pavasaris 3

Kino karavanas Kino pavasaris 4

Paskutinis šokis

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas