manoutena logo



Kovo 26 dieną į Uteną atvyksta amatininkus ir tautodailininkai suburianti mugė DŪZGIA AVILYS

pagrindinė nuotraukaAvilys – ypatingas gamtos kūrinys, kuris simbolizuoja mums darną, sunkų darbą ir kruopštumą. Tautodailininkai, amatininkai ir kūrėjai, kaip tos darbščios bitutės, siuva savo korius. Nuo ryto iki vakaro tobulina savo kūrinius ir amatą. Kartu jie kaip dūzgiančios bitės, nešančios gėrybes į vieną avilį – mugę.

Avilys dūgs Utenio aikštėje, kovo 26 dieną, nuo 10 iki 16 val.

nuotrauka nr. 1

Mugės organizatorius „Festivus“ sako, jog šį pavadinimą skyrė mugei įkvėpti vaizdo, kuris pasitinka renginio vietoje. Mugėje visuomet šurmuliuoja lankytojai, tautodailininkai ir amatininkai, kurie pasakoja apie savo kūrinius, skamba mediniai šaukštai, judinami vėjo, ir kažkur groja armonika. Atrodo didžiulis šurmulys ir betvarkė, bet iš tikro kiekvienas esantis tame avilyje atlieka savo darbą.

nuotrauka nr. 2

Mugės metu gamintojai prekiaus gardžiais rankų darbo kepiniais: duona, pyragais, šimtalapiais. O kam konditerijos gaminių saldumo bus negana, galės įsigyti medaus produktų, nuo kurių jau tikrai apsals širdis.  Mugė pritraukia gamintojus iš visos Lietuvos su plačiu rūkytos ir vytintos mėsos asortimentu, vietoje rūkomomis žuvimis, giros bačkomis ir kitais bravorų gaminiais.

nuotrauka nr. 3

Mugės metu galėsite ne tik pasotinti pilvus, bet ir pasidabinti kūrėjų išskirtiniais rankų darbo aksesuarais ir juvelyrikos gaminiais. Savo asortimentą siūlys ir tekstilės gamintojai, natūralios odos meistrai. Gražiausius keramikos gaminius pristatys kūrėjai iš molio, kurių asortimente unikalios namų interjero detalės ir prabangūs indai.

 nuotrauka nr. 4

Avilį užpildys net 7 sodininkai su plačiu asortimentu sodinukų. Jų asortimente rasite vaismedžius, vaiskrūmius, dekoratyvinius medelius, vienmetes ir daugiametes gėles. Juk medaus nebūtų be žiedų.

Avilys dūgs Utenio aikštėje, kovo 26 dieną, nuo 10 iki 16 val.

Sekite naujienas: https://fb.me/e/3hPGiowuN

pagrindinė nuotrauka

 

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas