manoutena logo



Buvusios vyriausiosios šalies epidemiologės Loretos Ašoklienės byloje teismas atnaujino įrodymų tyrimą

news defaultŠiandien Panevėžio apygardos teismas turėjo skelbti nuosprendį baudžiamojoje byloje, kurioje korupcinio pobūdžio nusikaltimais kaltinamas Utenos pirminės sveikatos priežiūros centro (PSPC) direktorius Edvinas Ašoklis, jo sutuoktinė – buvusi vyriausioji šalies epidemiologė Loreta Ašoklienė, judviejų sūnus ir vienas Utenos PSPC darbuotojas.

Nuosprendis paskelbtas nebuvo, vietoje to teismas nutarė, kad reikalinga atnaujinti įrodymų tyrimą.

„Rašant nuosprendį, teismui kilo tam tikrų neaiškumų ir atsirado būtinybė papildomai išsiaiškinti kai kurias bylos aplinkybes, susijusias su viena iš inkriminuotų veikų. Dėl to teismas nutarė dar kartą apklausti kaltinamuosius ir vieną iš liudytojų,“ – sprendimą atnaujinti įrodymų tyrimą paaiškino bylą nagrinėjantis teisėjas Valdas Meidus.

Teismas papildomą kaltinamųjų ir liudytojų apklausą suplanavo kovo 20 dieną ir apie tai informavo visus proceso dalyvius.    

Bylą teismas atvertė praėjusių metų birželio 21 dieną ir iš karto sulaukė kaltinamojo E. Ašoklio gynėjo prašymo nušalinti nuo bylos du prokurorus.

Rugsėjo 6 dieną teismas paskelbė, kad šio prašymo netenkina ir pradėjo bylą nagrinėti iš esmės. Gruodžio 21 d. posėdyje užbaigtos klausyti baigiamosios kalbos ir kaltinamųjų paskutiniai žodžiai.

Edvinas Ašoklis kaltinamas piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi siekiant asmeninės naudos, svetimo turto iššvaistymu, neteisėtu elektroninės mokėjimo priemonės perdavimu, netikro dokumento pagaminimu.

Loretai Ašoklienei kaltinimai pateikti dėl disponavimo žinomai suklastotu dokumentu, judviejų sūnui – dėl neteisėto elektroninės mokėjimo priemonės ir jos duomenų įgijimo, laikymo ir panaudojimo.

Ketvirtajam kaltinamajam inkriminuotas padėjimas iššvaistyti svetimą turtą, padėjimas piktnaudžiauti tarnyba siekiant asmeninės naudos bei tikrų dokumentų suklastojimas ir jų panaudojimas.  

PANEVĖŽIO APYGARDOS TEISMAS

news default

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas