manoutena logo



Utenos socialinių paslaugų centro specialistams surengti gaisrų prevencijos mokymai

mokymai vpgtBalandžio 27-28 dienomis Utenos priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje Utenos socialinių paslaugų centro lankomosios priežiūros specialistams buvo surengti gaisrų prevencijos mokymai. Juose dalyvavo 23 šio centro specialistai, Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Paulius Čyvas ir Utenos rajono savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus atstovai.

Teorinėje mokymų dalyje pristatyta 2020-2022 metų Utenos rajone kilusių gaisrų statistika ir gaisrų priežastys, aptartos prevencinės priemonės, ko reikėtų imtis lankantis gyventojų būstuose, ką jiems patarti bei į ką atkreipti dėmesį. Mokymų dalyviai buvo supažindinti ir su gesintuvų tipais bei jų panaudojimo galimybėmis.

Praktinė mokymų dalis vyko tarnybos teritorijoje, kur buvo gesinama atvira ugnis, naudojant skirtingus ugnies gesintuvus. Diskusijose buvo aptarti įvairūs klausimai, Utenos PGT pareigūnai pasidalijo darbo patirtimi ir patarė, kokių priemonių imtis ir kaip teisingai elgtis buityje, norint išvengti ar apsisaugoti nuo nelaimės.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas prie VRM

mokymai vpgt

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas