Namų dekoro elementai: šilkas ir vilna

Verslas Peržiūros: 355

vilnones slepetes vilnos gaminiaiKalbant apie namų dekoravimą, galima naudoti daugybę audinių ir medžiagų. Du populiarūs baldų, kilimėlių ir kitų namų dekoro elementų pasirinkimai yra būtent vilna ir šilkas. Abu šie audiniai turi unikalių savybių, todėl puikiai tinka įvairiems tikslams. Pažvelkime į kiekvieno audinio privalumus ir trūkumus, kad galėtumėte nuspręsti, kuris iš jų geriausiai tiktų jūsų namams.

Vilnonių audinių privalumai

Vilna yra neįtikėtinai universali medžiaga, kuri nuo seno buvo naudojama drabužių avalynės ir kitiems tekstilės gaminiams gaminti. Tai puikus izoliatorius, o tai reiškia, kad šis audinys sušildo šaltu oru ir  kuo puikiausiai vėsina kaitrų metu. Vilna taip pat puikiai geba dorotis su ugnimi, todėl ji yra puikus pasirinkimas baldų apmušalams ar kilimėliams prie židinių ar  kitų šildytuvų. Vilnoniai audiniai taip pat būna patvarūs - jie lengvai nesitrina ir, tinkamai prižiūrimi, tarnaus daugelį metų. Geriausias pavyzdys - vilnos veltinio šlepetės.

Vilnos gaminių trūkumai

Kai kuriems žmonėms vilnos pluoštai dirgina odą. Jei jūsų ar jūsų šeimos narių oda yra labai jautri, tuomet ko gero teks rinktis šilko ar kitus audinius. Be to, vilna gali būti gana brangi, palyginti su kitais audiniais. Perkant, tarkime veltinio  šlepetes, didžiulių kainų galbūt nepajusite, bet pasirinkus didesnės apimtiems dekoracijas - skirtumas bus akivaizdus.

Šilko gaminių pasirinkimas

Šilkas ilgą laiką buvo vertinamas kaip viena iš prabangiausių medžiagų rinkoje dėl savo stiprumo, blizgesio ir ypač malonaus švelnumo. Šilko pluoštai taip pat yra hipoalergiški, o tai reiškia, kad jis nedirgins jautrios odos. Be to, šilkas lengvai nesiglamžo, todėl jums nereikės daug laiko praleisti lyginant – tiesiog retkarčiais jį švelniai garinkite pasirinkę atitinkamą lygintuvo funkciją.

Šilkinių gaminių trūkumai

Vienas šilko audinių naudojimo namuose trūkumas yra tas, kad jie yra jautresni nei kitos medžiagos, pavyzdžiui, medvilnė ar linas. Su visais šilko gaminiais reikia elgtis atsargiai, kad jie paprasčiausiai lengvai nesuplyštų. Be to, natūralūs šilkai (o ne sintetiniai) laikui bėgant gali išblukti, kai yra veikiami tiesioginių saulės spindulių, todėl turėkite tai omenyje, kai nuspręsite, kurioje jūsų namų vietoje norėtumėte šiuos audinius naudoti! Šilkas, be abejo, yra ypač brangus, tad vėlgi - įvertinkite visus faktorius.

Prieš pasirinkdami visus namų dekoro elementus, būtinai įvertinkite visus prieš tai įvardintus privalumus ir trūkumus.

vilnones slepetes vilnos gaminiai

Panašūs straipsniai