manoutena logo



Utenos policijoje vyko „Pasimatuok profesiją“ veiklos moksleiviams

1Balandžio 21-22 dienomis Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate (toliau - Utenos aps. VPK) 9- 12 klasių moksleiviams buvo organizuojamos „Pasimatuok profesiją“ veiklos, kurių metu jie galėjo iš arčiau susipažinti su policijos pareigūno profesija.

„Kriminalinė policija – tai policijos padalinys, kurio paskirtis yra apsaugoti visuomenę nuo nusikalstamos veiklos bei tirti ir atskleisti įvairius nusikaltimus. Utenos aps. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyrius sunkius ir labai sunkius nusikaltimus tiria Utenos apskrities teritorijoje. Tam, kad pasiekti tikslą ir išaiškinti nusikaltimus, reikalingos ne tik profesinės, psichologinės žinios, bet ir kantrybė, nuoseklus darbas“, - moksleivius su savo darbo specifika supažindino Utenos aps. VPK Kriminalinės policijos nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininkas Rimantas Turovas.

Lietuvos Policijos mokyklos Profesinių įgūdžių valdybos 1- ojo skyriaus vyriausiasis specialistas Sigitas Graužinis jaunimui pristatė stojimo tvarką į Lietuvos policijos mokyklą, supažindino su reikalavimais pretendentams, atrankos etapais, mokymosi sąlygomis, kursantams suteikiamomis socialinėmis garantijomis. Policijos pareigūnas niekada negali iš anksto numatyti kokioje kritinėje situacijoje gali atsidurti, kokias prievartos priemones gali tekti panaudoti, todėl būtinas geras fizinis pasiruošimas, reikia mokėti tinkamai valdyti ginklą ir panaudoti specialiąsias priemones. Taip pat jaunimas susipažino su Lietuvos policijos mokyklos instruktorių darbu bei buvo pristatyta kovos menų programa.

Utenos aps. VPK Kelių policijos skyriaus Kelių patrulių būrio specialistas Gediminas Kviklys moksleivius supažindino su darbo Kelių policijoje kasdienybe. Pareigūnas pademonstravo tarnybinį automobilį, motociklus bei juose įrengtą specialią techniką, kuri visuomet sulaukia didelio jaunimo dėmesio.

Pareigūnai tikisi, kad šių susitikimų metu moksleiviai ne tik susipažino iš arčiau su policijos darbu, bet ir gavo atsakymus į jiems rūpimus klausimus, kurie padės apsispręsti ir atrasti savo profesinį kelią.

1

2

3

4

5

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas