manoutena logo



Prevencinis renginys „Tapkite tuo, kuo esame mes. Ginti. Saugoti. Padėti“

1Birželio 12 d. Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bendruomenės pareigūnės Daiva Maselskienė ir Jurgita Oznanskienė Utenos sode, prie Šaulių namų, organizavo prevencinį renginį, skirtą Utenos rajono daugiavaikių šeimų vaikams „Tapkite tuo, kuo esame mes. Ginti. Saugoti. Padėti.“.


Renginio tikslas – visuomenę priartinti prie policijos, didinti gyventojų pasitikėjimą ir bendradarbiavimą su policija, ugdyti tinkamas elgesio normas. Priminti, kad policija gina, saugo ir padeda ir kad ištikus bėdai ar nelaimei reikia skambinti skubiosios pagalbos tarnybų telefono numeriu 112. Ugdyti šeimos moralines vertybes, tėvų atsakomybę, skatinti vaikus pasirinkti prasmingą užklasinę veiklą ir profesiją, kad vaikai ateityje taptų dorais ir atsakingais piliečiais.


Renginio dalyviams Utenos apskrities policija pristatė asmens pirštų atspaudų nuėmimo techniką, transporto priemones ir įrangą, vedė saugaus eismo pamokėles su policijos bičiuliu Amsiu. LKASP 5R 507 pėstininkų kuopa demonstravo techniką, ekipuotę. Vyko kinologų parodomoji programa su tarnybiniais šunimis, baikerių klubo „Fire Wheel“ motociklų paroda, Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės programa vaikams. Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai pristatė techniką, įrangą. vaikus supažindino su savo profesija, darbo specifika, atsakė į klausimus.


Bendruomenės pareigūnai dėkoja renginio partneriams – Utenos rajono savivaldybės atstovams, Utenos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnams, baikerių klubo „Fire Wheel“ atstovams, Plk. Prano Saladžiaus šaulių 9-osios rinktinės šauliams, LKASP 5R 507 pėstininkų kuopos atstovams už bendradarbiavimą organizuojant šį prevencinį renginį. Nuoširdžiai dėkojama renginio partneriams Jungtinės Karalystės Lietuvių bendruomenės atstovams, Milton Keynes lietuvių bendruomenės atstovams, savanoriškai prisidėjusiems prie renginio, dovanojusiems vaikams saldžiųjų prizų ir maisto produktų, iš kurių šauliai vaikams išvirė gardžią košę ir arbatą.


Policijos pareigūnai kartu su renginio partneriais nuoširdžiai bendravo su vaikais, skatino juos rinktis prasmingą gyvenimo kelią ir garbingą profesiją, užklasinę veiklą, ginti, saugoti, padėti kasdien. Puoselėti šeimos vertybes, draugišką ir šiltą bendravimą, pagarbą.


Per renginį vaikai neslėpė nuoširdaus džiaugsmo, šypsenų ir juoko, intensyviai domėjosi pareigūnų pristatymais, turėjo galimybę vieną dieną pasijausti policininkais, šauliais, savanoriais, gaisrininkais, motociklininkais. Vaikai dalyvavo komandinėse rungtyse, viktorinose, sprendė saugaus eismo užduotis, džiaugėsi pareigūnų dovanotais prizais ir suvenyrais, mėgavosi gardžia koše ir arbata.


Tikimasi, kad tokio pobūdžio prevenciniai renginiai skatins visuomenės pasitikėjimą, bendradarbiavimą su policija ir kitomis institucijomis. Įgytos žinios pravers kasdien, policijos pareigūnų pristatymai bus prisimenami ir motyvuos vaikus ateityje pasirinkti garbingą profesiją.


Tai buvo Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Utenos rajono savivaldybės prevencinio projekto „Smurtui artimoje aplinkoje ne – 2020“ renginys. Jis finansuotas Utenos rajono savivaldybės lėšomis.

1

17

19

20

1234

nauja11

nauja12

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas