KRAUJAS ŠLAPIME – GALIMO PROSTATOS VĖŽIO POŽYMIAI?

Sveikata Peržiūros: 632

kraujas slapime vyramsJeigu pastebimas kraujas šlapime, verta suklusti. Prostatos vėžį paprastai lydi ir kiti su šlapimu susiję požymiai: dažnas šlapinimasis, šlapinimosi metu juntami skausmai, sunkus šlapimo sulaikymas. Susiduriant su šiais požymiais, naudinga pasitikrinti, nes kai kuriais atvejais tai gali būti prostatos vėžys – klastinga ir sunki liga, kurios požymiai pradinėse stadijose ne visada pastebimi.

Skaitykite toliau ir sužinokite apie prostatos vėžio požymius bei modernioje klinikoje atliekamą profesionalią diagnostiką.

Prostatos vėžio simptomai

Prostatos vėžio simptomus ne visada lengva pastebėti, kadangi kai kuriais atvejais jie beveik nepastebimi. Visa tai tik dar labiau apsunkina ligos diagnozavimą. Laimei, yra sukurta profesionali ir patikima įranga bei išrasti neinvaziniai medicinos metodai, galintys nustatyti prostatos vėžį itin tiksliai dar pačiose jo užuomazgose, svarbiausia yra neatidėlioti ir laiku pasitikrinti, ypač tuomet, kai pastebimi simptomai.

Prostatos vėžys paprastai pasireiškia ne tik pakitusiu šlapimu ir su šlapinimusi susijusiomis problemomis. Dar galimi skausmai apatinės pilvo dalies ir nugaros srityse, kryžkaulyje, dubens srityje, klubuose. Pajutus tai, ypač kuomet skausmai stiprėja, atidėlioti yra tiesiog nedovanotina. Savo sveikata svarbu pasirūpinti ir tai padės padaryti profesionali diagnostikos klinikoje naudojama medicininė įranga.

Kaip diagnozuojamas prostatos vėžys?

Prostatos vėžiui diagnozuoti yra taikomos modernios, neinvazinės technologijos, nesukeliančios nemalonaus skausmo ir diskomforto pojūčio kūne. Vienas iš patikimiausių ir saugiausių metodų – tai skysčių biopsija. Jos metu paimami duomenys iš kūno, kuriuos tiria profesionalūs prostatos vėžio diagnostikos specialistai. Kadangi metodas neinvazinis, jis yra saugus ir nesukelia šalutinių veiksnių. Tuo pačiu gaunami greiti ir tikslūs, ne ką prastesni nei taikant invazinę įrangą rezultatai, kuriuos pacientas sužino jau visai netrukus.

Nustačius prostatos vėžį tuo pačiu sužinosite ir apie tikslią jo stadiją bei būseną, gydytojai tuomet žinos, kokio gydymo imtis.

Kraujas šlapime ir kiti požymiai gali byloti apie prasidedantį prostatos vėžį. Pasitikrinkite, kol nevėlu, nes vėliau gydymas gali tapti tik dar labiau sudėtingesnis ir pareikalauti tiek daugiau jėgų, tiek didesnių išlaidų.

kraujas slapime vyrams

Panašūs straipsniai