5 PATARIMAI, KURIE PADĖS “ATSIKRATYTI” SAUSOS GALVOS ODOS

Sveikata Peržiūros: 984

sausa galvaGražūs plaukai - puošmena, tad nieko keisto, kad moterys (žinoma, ir vyrai) perka brangias plaukų bei galvos odos priežiūros priemones, kad atrodytų puikiai. Juk norisi, kad plaukai ant galvos atrodytų gyvybingai, žvilgėtų bei būtų elastingi (kitiems kūno plaukams šalinti puikiai tiks fotoepiliatoriai, kuriuos galite rasti garbane.lt).

Naudokite plaukų formavimo priemones

Kodėl galvos oda tampa sausa? Ir dėl per mažo išgeriamo vandens kiekio, dėl naudojamų karštų plaukų formavimo priemonių, taip pat - netinkamo šampūno. Tiesa, net jeigu plaukų džiovintuvai yra jūsų kasdienybės dalis, kadangi be jų šukuosenos formavimas yra per daug sudėtingas -  vis tiek galima džiaugtis nuostabiais plaukais. Tik reikia mokėti juos prižiūrėti. Kaip? Pateiksime 5 patarimus.

Galvos odos masažas

Puiki galimybė suteikti savo galvos odai daugiau drėgmės - galvos masažas. Jo metu stimuliuojama galvos oda, atveriamos poros, tad naudojant priemones su drėkikliais - jos kur kas geriau įsigeria. Masažą nesunkiai pasidaryti galite ir pati namuose, nereikia eiti į salonus. Tam puikiai tinka specialūs rankiniai masažuokliai arba garstyčių kaukės, kurios stimuliuoja.

Kondicionavimo priemonės ir procedūros

Taip pat išbandykite priemones, kurios savyje turi kuo daugiau drėkinamųjų savybių. Jos pamaitins galvos odą, plaukai taip pat atrodys kur kas gražiau. Tam puikiai tinka ne tik specialūs kondicionieriai, tačiau ir hialurono rūgšties serumo leidimas į skalpą.

Arbatmedžio aliejaus nauda

Tikime, kad Jums ne kartą teko girdėti apie arbatmedžio aliejų, kuris vadinamas tikru stebuklu kosmetikos rinkoje. Paprasčiausiai jis atgaivina odą, suteikia jai daugiau elastingumo. Tiesa, puikus pasirinkimas ne tik galvos, tačiau ir viso kūno odai.

Mitybos pokyčiai

Jūsų išvaizda bus kur kas gražesnė ir tokiu atveju, jeigu gersite daugiau vandens, jeigu papildysite savo mitybą maistu, kuriame yra omega rūgščių. Daugiausia jų galima rasti žuvyje. Valgykite du kartus per savaitę ir plaukai bus kur kas žvilgesni.

Nesausinkite tik su rankšluosčiu

Plaukų sausinimas rankšluosčiu ir labai intensyvus trynimas - ne tik sumažina drėgmę, tačiau taip pat ir sulaužo plaukus. Tokiu atveju, kai reikia greito džiovinimo - plaukų džiovintuvas tampa kur kas saugesne alternatyva.

sausa galva

Panašūs straipsniai