„Utenyje“ tvirtinama moterų futbolo piramidė

Sportas Peržiūros: 423

20230302 170717„Utenos Utenis“ naująjį sezoną pasitinka su nauju Moterų departamentu ir ambicingais tikslais moterų futbole.

Naujojo departamento tikslas – sukurti pilną moterų futbolo piramidę – nuo pačių mažiausių mergaičių iki stiprios komandos moterų A lygoje.

„Turime tikslą per trejus metus išugdyti jaunas ir perspektyvias žaidėjas komandai, kuri galėtų kovoti dėl A lygos medalių. Šiuo metu siekiame turėti žaidėjas, kurios būtų konkurencingos A lygoje“, - sakė Moterų departamento vadovas Arūnas Rastenis.

Pagrindai moterų futbolo piramidei jau yra padėti. Klubo komandos dalyvauja arba ruošiasi dalyvauti Lietuvos moterų A lygoje, Pirmoje lygoje, Elitinėje U17 lygoje, U13 čempionate, o treneris Mantas Jančys pradėjo burti ir pačias jauniausias mergaites.

A. Rastenio teigimu, šiuo metu iki pilnos klubo moterų futbolo piramidės dar trūksta gausesnių pačių jauniausių mergaičių gretų bei pakankamo pajėgumo vyresnių žaidėjų, galinčių žaisti aukščiausioje moterų lygoje. Nuo rudens tikimasi suburti ir merginų U15 komandą, rungtyniausiančią Elitinėje lygoje.

Beje, šiuo metu po pirmojo rato Elitinėje U17 merginų lygoje „Utenos Utenio“ komanda užima antrąją vietą ir antrajame rate taikysis į nugalėtojų vardus. Apie puikius „Utenos Utenio“ merginų ugdymo rezultatus kalba faktas, kad šios komandos žaidėjos nuolat kviečiamos į įvairaus amžiaus grupių Lietuvos rinktines. Štai praėjusį savaitgalį net penkios „Utenos Utenio“ narės buvo pakviestos į Lietuvos WU 17 rinktinės stovyklą Kaune.

„Utenos Utenis“ siekia suteikti geriausias sąlygas šioje organizacijoje sportuojantiems žmonėms. Šią žiemą buvo itin didelis dėmesys skirtas moterų ir merginų trenerių kolektyvo didinimui. Moterų A lygoje rungtyniausiančią „Utenos Utenio“ komandą treniruos dukart iš eilės geriausiu Lietuvos treneriu pripažintas Karolis Jasaitis.

Su pačiomis jauniausiomis futbolininkėmis dirbs energingas ir darbštus treneris M. Jančys. Su U13, U17 ir Pirmoje lygoje rungtyniausiančia ekipa toliau dirbs A. Rastenis. Treneriams talkins ir kai kurios „Utenos Utenio“ žaidėjos. Kamilė Medvedeva padės M. Jančiui, Ugnė Kvartūnaitė bei vartininkė Augustė Cvetkovaitė padės A. Rasteniui dirbant su U13 bei U15 komandomis.

„Pagaliau turime stiprų trenerių kolektyvą ir nebereikia viską spėti vienam. Bus galima kokybiškai dirbti, - šypsojosi A. Rastenis. – Dabar turėsiu vadovauti klubo Moterų departamentui, tačiau nuo trenerio darbo nenutolsiu.“

Utenos moterų futbolo vedlys siekia, kad „Utenos Utenis“ taptų viso regiono traukos centru. Iš dalies taip jau ir yra, nes „Utenos Utenio“ moterų komandoje šiuo metu rungtyniauja futbolininkės ne tik iš Utenos, bet ir iš aplinkinių miestų – Švenčionėlių, Ignalinos, Zarasų, Dusetų.

Pirmoje lygoje Utenos komandai atstovaus nemažai žaidėjų iš A. Rastenio kuruojamos Regioninės moterų lygos Utenos regiono pirmenybių.

„Mūsų prioritetas yra vietinės uteniškės, bet turime jaunų žaidėjų iš aplinkinių kaimų. Tai sukelia šiokių tokių iššūkių su logistika, bet mano noras yra pakelti viso Utenos regiono merginų futbolo masiškumą. Kitas etapas bus pakelti jų lygį, o tuomet stipriausias merginas surinkti į „Utenos Utenio“ komandą“, - teigė A. Rastenis.

„Utenos Utenio“ Moterų futbolo departamentas turi ir daugiau ilgalaikių tikslų, tarp kurių – didesnis finansinis palaikymas iš miesto savivaldybės, Utenos apskrities futbolo federacijos (UAFF). Tai leistų tikėtis dar geresnių sąlygų futbolininkėms. A. Rastenis tikisi, kad ateityje klubas galės geriausioms žaidėjoms suteikti ir apgyvendinimą, tačiau iki to dar laukia daug namų darbų.

20230302 170717

20230302 170730

Panašūs straipsniai