manoutena logo



Medienos rūšis – vienas iš veiksnių, nulemiantis skateboardų kainą bei kokybę

riedlentėDžiugu, jog ne visi jaunuoliai patvirtina vyresniųjų dejones, neva šiuolaikinis jaunimas be išmaniųjų technologijų daugiau nieko ir nemato. Šiuos tereikia užvesti ant teisingo kelio, tai yra parodyti dėmesio vertą laisvalaikio leidimo būdą ir namuose sėdėti tikrai nesinorės. Riedlentės arba kitaip vadinami skateboard‘ai – viena tokių pramogų, tiesa, mėgiamų ne tik jaunimo tarpe.

Susipažinkite – klasikinė riedlentė

Skateboard‘ai yra skirstomi į tris rūšis: longboard‘as, penny board‘ar ir klasikinė riedlentė. Pastarosiomis galima važinėti tiek mieste, tiek skate parkuose. Jei ketinate aktyviai „dalyvauti“  ten ir ten, turėtumėte pasirūpinti ir keliais riedlentės ratukų komplektais. Važinėjant gatvėmis, rekomenduojami mažesni ratukai, užtikrinantys didesnį stabilumą, tuo tarpu, atliekant triukus, reikalingas didesnis greitis, kurį pasiekti efektyviai galima su didesniais ratukais.

Natūralu, jog skateboardų kaina yra glaudžiai susijusi su  medžiaga, iš kurios riedlentė yra pagaminta. Dažniausiai pastarųjų gamybos medžiaga yra klevas, pasižymintis dideliu atsparumu smūgiams bei deformacijoms (o tai, žinant, kokius triukus atlieka riedlentininkai, neabejotinai yra reikšminga). „Terrasport“ internetinėje parduotuvėje jūsų laukia platus pasirinkimas riedlenčių, pagamintų iš kanadietiško klevo. Taip, pastarosios turi atitinkamą kainą, tačiau tai neabejotinai yra pats patvariausias sprendimas.

Kiti niuansai, svarbūs renkantis riedlentę

Medžiagos, iš kurios pagaminta riedlentė, svarbą jau aptarėme, tačiau tai – tikrai ne visi veiksniai, aktualūs kalbant apie riedlentės pasirinkimą. 

Riedlentės dydis

Riedlentės dydis, natūralu, glaudžiai susijęs su važiuojančiojo pėdos dydžiu. Pačios didžiausios riedlentės, kurių plotas praverčia nusileidžiant atlikus triuką, įprastai naudojamos važinėjant ant rampų.

Važiuoklė

Važiuoklė – viena svarbiausių riedlentės dalių, vaizdžiai tariant, savotiškas tarpininkas, atsakingas už tai, jog lenta judėtų taip, kaip pageidaujate. Jei ieškote savo pirmosios riedlentės, rekomenduojame per daug nesukti galvos ir rinktis variantą su jau sumontuota važiuokle. Nusprendus važiuoklę išsirinkti patys, netruksite suprasti, jog tai – savotiškas mokslas, reikalaujantis nemenkų žinių. Aišku, specializuotų parduotuvių konsultantai visada pasiruošę suteikti kvalifikuotą pagalbą.

Ratukai

Didesni ratukai leidžia pasiekti didesnį greitį, tačiau „atima“ iš  riedlentės manevringumą, tuo tarpu mažesni, priešingai, leidžia manevruoti efektyviau, tačiau lėčiau.

Kuo riedlentės ratukai kietesni, tuo bus pasiektas didesnis greitis, tačiau sukibimas su danga bus nedidelis ir smūgiai sugeriami neefektyviai. Minkštesni ratukai, lyginant su kietais, tarnauja kur kas trumpiau, mažina greitį, tačiau puikiai sukimba su danga bei, sugerdami smūgius, užtikrina didesnį važiavimo komfortą.

riedlentė

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas