Eurolyga sustabdyta – ką pamatėme šiame sezone?

Sportas Peržiūros: 912

Dėl pasaulyje siaučiančio koronaviruso paskelbtos pandemijos itin smarkiai nukentėjo sporto renginiai. Kai kurie iš jų dar tikisi atgaivini sezonus, tačiau daugelis jau kapituliuoja. Prieš keletą dienų apie tai, jog oficialiai yra nutraukiamas sezonas pranešė Eurolygos vadovai.

Šiame straipsnyje aptarsime, ką išvydome šiame Eurolygos sezone iki jo sustabdymo ir kol galėjome tikėtis sezono finalinėje stadijoje.

„Žalgiris“ žaidė banguotai, bet fanų nenuvylė

Be abejo, kalbant apie Eurolygą kiekvienam lietuviui pirmiausia į galva ateina mintis apie Kauno „Žalgirį“. Šalies čempionai šiemet Eurolygoje žaidė itin banguotai, bet gerbėjų tikrai nenuvylė.

Pirmoje sezono pusėje Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai patyrė net devynis pralaimėjimus iš eilės ir smego į paskutinę turnyrinės lentelės pozicija, visgi vėliau situacija ėmė kardinaliai keistis. Jei sezono pradžioje žalgiriečiams niekaip nepavyko pataikyti tolimų metimų, tai antroje jo dalyje iš toli krepšį taikliai atakavo praktiškai kiekvienas komandos žaidėjas.

Prieš paskelbiant karantiną ir sustabdžius sezoną, „Žalgiris“ jau buvo užkopęs į devintą turnyrinės lentelės pozicija. Jei sezonas būtų pratęstas, Kauno klubas būtų turėjęs realias galimybes pakovoti dėl vietos atkrintamosiose varžybose. Tokiu atveju pajėgiausia Lietuvos ekipa ten žaistų jau trečius metus iš eilės.

Sezono atradimas – traiškantys turkai

Pastaruoju metu buvome įpratę, jog tiesiog nuostabų krepšinį demonstruoja Stambulo „Fenerbahce“ ekipa, kurią treniruoja legendinis Žjelko Obradovičius. Visgi, šiemet situacija pasikeitė – „Fenerbahce“, nors ir įsigijusi Nando de Colo, sunkiai rado savo žaidimą, tačiau nuostabiai atrodė kita Turkijos ekipa.

Kalbame apie Stambulo „Anadolu Efes“. Kai praėjusiais metais šie išsišokėliai pirmą kartą klubo istorijoje pateko į Eurolygos finalą, daug kam tai buvo sensacija tarsi netikėtai tris vienodus skaičius parodę lošimų automatai. Visgi, laikai keičiasi. Šiemet „Efes“ turėjo ne tik labai realias galimybes žaisti finale, bet ir jį laimėti.

Būtent šis Stambulo klubas, kuris praėjusį sezoną tapo ir savo šalies čempionu, buvo ryškiausias sezono lyderis. „Efes“ ne tik tvirtai pirmavo turnyrinėje lentelėje, bet ir išvykose įveikė visas principines varžoves – „Fenerbahce“, „Barcelona“, „Real“ bei CSKA.

Aršiai nusiteikę ispanai

Madrido „Real“ Europos krepšinyje dominavo gerus paskutinius penkerius metus. Tuo tarpu „Barcelona“ buvo kiek priblėsusi, todėl vasarą padarė atitinkamas išvadas. Pernai į klubą suvyko visas žvaigždynas – Nikola Mirotičius, Alexas Abrinesas, Corey Higginsas bei buvęs žalgirietis Brandonas Daviesas. Po tokių pirkinių pasakyti, kuri Ispanijos komanda yra stipriausia tapo taip pat sudėtinga kaip atspėti teisingą spalvą kazino ruletėje.

Žinoma, tokiai sudėčiai reikėjo laiko susiklijuoti, tačiau pasak lažybų bendrovių tai neabejotinai viena ryškiausių pretendenčių iškovoti čempionės titulą.

„Real“, priešingai nei „Barca“, vasarą daugybės naujų veidų neįsigijo, tačiau solidi sudėtis išliko konkurencinga, o pasenę žaidėjai buvo pakeisti jaunesniais. Tai komanda kurioje kiekvienas žaidėjas tobulai žino savo funkcijas ir ji neabejotinai puoselėjo čempioniškas ambicijas.

Paminėti taip pat verta ir Maskvos CSKA, kurią šį sezoną stebėti buvo itin įdomu. Armiečiai praėjusiais metais iškovojo titulą, bet tuomet itin smarkiai nukraujavo ir ginti jį buvo pasiruošę su visai kita sudėtimi.

 

                                                      

Panašūs straipsniai