manoutena logo



Dėl situacija mieste, gatvių sankryžose panaikinus lenteles su žaliomis rodyklėmis

2023 03 07 zaliosIš miesto gatvių sankryžų dingus lentelėms su žaliomis rodyklėmis savivaldybė sulaukia gyventojų prašymų dėl lentelių grąžinimo, ypač Pramonės ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžoje.


Kokios galimybės grąžinti šviesoforų lenteles su žaliomis rodyklėmis? Situacija mieste, gatvių sankryžose panaikinus lenteles su žaliomis rodyklėmis, ir galimybės jas grąžinti buvo aptartos Utenos rajono savivaldybės eismo saugumo komisijos posėdyje, vykusiame vasario pabaigoje.
Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Bukys pakomentavo, kad dėl lentelių su žaliomis rodyklėmis grąžinimo į VšĮ Transporto kompetencijų agentūrą turi kreiptis kelio valdytojas arba kelio savininkas. E. Bukio teigimu, Pramonės ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžoje kertasi gatvės, kurių viena – J. Basanavičiaus gatvė – yra valstybinio kelio dalis.

Siekiant grąžinti lentelę minėtoje sankryžoje, reikėtų iš AB Lietuvos automobilių kelių direkcijos gauti įgaliojimą, atlikti transporto srautų analizę ir kt. Atkreiptinas dėmesį, kad grąžinus lenteles su žaliomis rodyklėmis, oro tarša mieste vis tiek nesumažėtų, nes automobiliai, norintys sukti į dešinę degant draudžiamam šviesoforo signalui, privalėtų sustoti. Minėtoje sankryžoje nuėmus žalias rodykles, transporto kamščių nefiksuota. Būtent šioje sankryžoje šiais metais numatoma inicijuoti šviesoforo posto pertvarkymo projekto rengimą, kadangi šis šviesoforo postas neatitinka šiandien galiojančių reikalavimų. Jį pertvarkant, numatyta įdiegti detekcijos priemones, kurios padės racionaliau skirstyti srautus.


Pasak A. Bukio, vykdant Užpalių gatvės dalies rekonstrukciją, pertvarkomas ir Užpalių ir Vaižganto gatvių sankryžos šviesoforas – darbus numatoma užbaigti šių metų vasarą, o J. Basanavičiaus ir Kupiškio gatvių, taip pat Kupiškio ir Molėtų gatvių sankryžų šviesoforai bus panaikinti vykdant kelio A14 (Vilnius–Utena) rekonstrukcijos darbus.


Posėdyje buvo nutarta siūlyti savivaldybės administracijai savivaldybės biudžeto lėšomis inicijuoti paslaugų pirkimą Utenos Pramonės ir J. Basanavičiaus gatvių sankryžos šviesoforo posto pertvarkymo techniniam projektui parengti.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2023 03 07 zalios

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas