manoutena logo



Aptartos naujos bendradarbiavimo sritys

2023 03 01 MRUKovo 1 d. Utenos rajono savivaldybėje lankėsi ir su Utenos rajono savivaldybės meru Alvydu Katinu, mero patarėju Henriku Zabiela, savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, Švietimo ir sporto skyriaus vedėju Romualdu Kraulišu susitiko Mykolo Romerio universiteto (MRU) rektorė prof. dr. Inga Žalėnienė, Viešojo saugumo akademijos dekanė Snieguolė Matulienė ir Nacionalinio priėmimo grupės vadovas Saulius Bugailiškis. Susitikime taip pat dalyvavo Utenos švietimo centro direktorė Vitalija Bujanauskienė.


Svečių iš MRU vizito tikslas – aptarti naują bendradarbiavimo sutartį, išsiaiškinti, kuriose srityse bendradarbiavimą su savivaldybe galima plėsti ir gilinti, kokių specialybių atstovų trūksta Utenoje ir kaip galima MRU studentus iš Utenos motyvuoti grįžti dirbti į gimtąjį miestą.


Alvydas Katinas informavo, kad Utenos rajono savivaldybės taryba yra patvirtinusi ne vieną programą, kurios paskatintų jaunus žmones grįžti į Uteną. Tai – Studentų rėmimo programa, Trūkstamų specialybių gydytojų motyvavimo įsidarbinti savivaldybės sveikatos priežiūros programa, Paramos jaunai šeimai programa ir kt. Buvo sutarta parengti vieną informacinį paketą apie Utenos rajono savivaldybės programas, motyvuojančias grįžti į gimtąjį miestą, ir pateikti MRU. Universiteto atstovai patikino, kad informuos studentus iš Utenos apie galimybes gauti paramą iš savivaldybės ir studijoms, ir grįžus į Uteną. Kaip sakė svečiai, informacija bus pateikta ne tik uteniškiams studentams, bet ir studentams ir viso Aukštaitijos regiono.


Taip pat susitikime kalbėta apie pedagogų perkvalifikavimo galimybes, trūkstamų specialybių studentų rengimą universitete, aptartas naujos bendradarbiavimo sutarties pasirašymas.


Baigiantis susitikimui buvo apsikeista atminimo dovanomis.


Po susitikimo su savivaldybės vadovais MRU atstovai lankėsi Utenos gimnazijose, susipažino su STEAM centru, jame plėtojamomis veiklomis.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2023 03 01 MRU

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas