manoutena logo



Viešojo transporto maršrutų eismo tvarkaraščius jau galima rasti internete

2023 02 22 busInformuojame, kad šiuo metu viešojo transporto maršrutų eismo tvarkaraščiai jau pradėti teikti internete ne tik Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Panevėžyje, Tauragės apskrityje, bet ir Utenoje (www.stops.lt/utena).


2022 metais sukurta Utenos miesto viešojo transporto maršrutų geografinių duomenų bei tvarkaraščių duomenų bazė, iš kurios yra pateikiami miesto autobusų eismo tvarkaraščiai. Minėtoje svetainėje veikia greičiausio susisiekimo paieška tarp pasirinktų miesto stotelių arba tarp žemėlapyje pasirinktų objektų. Keleiviui pagal pasirinktus parametrus (paros laikas, ėjimo greitis, maksimalus atstumas pėsčiomis, laikas persėdimui ir t. t.) pateikiami keli susisiekimo variantai su galimais persėdimais. Jeigu pasirinktu paros laikotarpiu autobusai nevažiuoja, keleiviui pateikiamas pranešimas apie nesurastą maršrutą.

Taip pat pasirinkto maršruto tvarkaraštyje pažymėjus bet kurį išvykimo (atvykimo) laiką, bus parodyti išvykimo laikai iš visų šio maršruto stotelių – keleiviui pateikiama informacija, kada reikia įsėsti savo stotelėje, kad pažymėtu (atvykimo) laiku atvyktum į reikiamą stotelę. Taip pat miesto žemėlapyje veikia Google „Street View“ funkcija, leidžianti pamatyti pasirinktos miesto vietos (gatvės) vaizdus.


Utenos viešojo transporto maršrutus ir jų eismo tvarkaraščius galima rasti ne tik internetinėje svetainėje www.stops.lt/utena, bet ir per programėlę išmaniesiems mobiliesiems įrenginiams adresu m.stops.lt/utena.


Planuojant savo keliones, kviečiame naudotis Sistema, esant neaiškumams, mielai padėsime. Klausimus prašome pateikti el. pašto adresais Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas