manoutena logo



Susitikime su Muitinės departamento atstovais

2023 02 06 muitineVasario 1 d. Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas susitiko su Muitinės departamento atstovais. Susitikime dalyvavo Muitinės departamento generalinio direktoriaus pavaduotoja Dovilė Kraulaidienė, Muitinės kontrolės organizavimo skyriaus vyr. specialistai Agnė Šeputienė ir Laimutis Slapšys, Vilniaus TM Muitinės kontrolės organizavimo skyriaus viršininkas V. Daugėla, Utenos krovinių posto viršininkas Česlovas Stunžėnas. Į susitikimą atvyko ir Panevėžio prekybos, pramonės ir amatų rūmų Utenos filialo direktorius Jurgis Dumbrava bei įmonės UAB Gringrasas vadovas Dalius Gudelis. Utenos rajono savivaldybės administracijai atstovavo Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vedėjas Evaldas Rimas, vyr. architektas Saulius Zokas ir Architektūros ir teritorijų planavimo skyriaus vyr. specialistė Jūratė Paragytė.

Susitikimo tikslas - aptarti Utenos krovinių posto veiklos perspektyvas. Kaip sakė D. Kraulaidienė, numatomi Utenos krovinių posto veiklos pakeitimai. Visoje Lietuvoje bus pereinama prie paslaugų teikimo nuotoliniu būdu, numatomi 3 centrai Kaune, Vilniuje ir Klaipėdoje. Iš jų bus aptarnaujamos kitas Lietuvos vietos.
Utenos rajono savivaldybės meras, kalbėdamas apie muitinės paslaugų reikalingumą verslininkams, akcentavo, kad permainos neturi jiems sukelti problemų, kad muitinės paslaugos turėtų gėrėti, o ne tolti nuo verslo. A. Katinas pakvietė Muitinės departamento atstovus atvykti ir pristatyti numatomus Utenos krovinių posto veiklos pakeitimus verslininkams.
Baigiantis susitikimui ir buvo nutarta organizuoti susitikimą su Utenos apskrities suinteresuotomis institucijomis, verslininkais, kuriame Muitinės departamento atstovai pristatys numatomus Utenos krovinių posto veiklos pakeitimus.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

2023 02 06 muitine

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas