manoutena logo



Kaip Gerda pateko į Utenos istoriją

2022 10 31 studentaiŠiandien, spalio 28 d., buvo pasirašyta pirmoji bendradarbiavimo sutartis pagal 2021 m. birželio mėn. Utenos rajono savivaldybės tarybos patvirtintą „Utenos rajono savivaldybės studentų rėmimo programos tvarkos aprašą“. Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius Vidas Žvinys sutartį pasirašė su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto III kurso studente Gerda Kisielyte.


Kaip jau informavome, Gerda Kisielytė - pirmoji studentė, kuriai pagal Utenos rajono savivaldybės studentų rėmimo programą yra paskirta studijų stipendija. Stipendijos vieno mėnesio dydis – 5 bazinės socialinės išmokos (BSI).


Pasirašiusi sutartį, stipendininkė įsipareigojo atidirbti Utenos rajono savivaldybei pavaldžiose bei kitose rajono įmonėse tiek metų, kiek metų jai bus mokama studijų stipendija. Stipendija bus mokama visą studijų laikotarpį, išskyrus akademines atostogas.


Kaip sakė Gerda, ji nuo vaikystės svajojo tapti gydytoja ir dirbti gimtojoje Utenoje. „Kartu norėčiau dirbti ir Vilniuje, kad įgyčiau daugiau patirties, – ateities planais dalijosi studentė. – Šiuo metu atlieku praktiką Utenos ligoninėje. Esu labai patenkinta, galiu įgyti pirmuosius gydytojos įgūdžius.“


Puikiais pažymiais 2020 m. baigusi Utenos Adolfo Šapokos gimnaziją, Gerdai ir dabar mokslai sekasi labai gerai. Ji daug mokosi, kaip pati sakė, iki kol galva nuo informacijos gausos ima didėti. „Bet nieko baisaus, pailsi, atsipalaiduoji ir toliau kimbi į mokslus,“ – juokėsi Gerda.


Utenos rajono savivaldybės administracijos direktorius sveikino studentę ir linkėjo jai sėkmės bei užsispyrimo sėkmingai baigti studijas Lietuvos sveikatos mokslų universitete. „Jūs jau įėjote į Utenos istoriją kaip pirmoji, pasirašiusi sutartį ir gausianti stipendiją, – sakė direktorius. – Tad linkiu, kad visur būtumėte pirmoji: studijuodama, dirbdama ir padėdama savo pacientams“.

 Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė
2022 10 31 studentai

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas