manoutena logo



Kad laimė šiuos namus aplankytų kasdien...

1Spalio 4-oji -  Pasaulinė gyvūnijos diena. Geriausias būdas ją paminėti – aplankyti namus, kuriuose gyvena, auga, glaudžiasi ir laukia savo žmonių mūsų gyvenimų džiugintojai ir saugotojai, – Utenos rajono gyvūnų globos namus, kurių augintiniais šiuo metu yra apie 500 lojančių ir miaukiančių. Kodėl apie?

Kaip sakė geroji namų siela, Utenos rajono gyvūnų mylėtojų draugijos prezidentė Jolanta Guobaitė, todėl, kad augintinių skaičius keičiasi kasdien: vieni randa tikrus namus (kas mėnesį – apie 50–60), kiti – sergantys, sužeisti, neprižiūrėti – „atkeliauja“ iš griovių, pamiškių, negyvenamų sodybų, yra išmetami buvusių šeimininkų (apie 100). Patys mažiausi yra išdalinti globoti globėjams. Viltingai tikimasi, kad užaugusiems jiems neteks sugrįžti į gyvūnų globos namus, kad per tą laiką bus surasti tikrieji namai.

Kai Pasaulinės gyvūnijos dienos proga keturkojus aplankė Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Rosita Deveikienė bei vyr. specialistė Lina Rimienė, gyvūnų globos namuose nutiko dvi laimės: aplankyti katinėlių ir šuniukų taip pat atvažiavo  saldutiškiečių pora ir mažoji uteniškė su tėčiu. Po apsilankymo pas katinėlius mažosios uteniškės tėtis sakė, kad, jei galėtų, dukrytė namo pasiimtų visus katinėlius: išsirinkti vieną labai sunku. Bet bus dar apsilankymų, tad vienas kažkuris murklys tiktai taps jų šeimos nariu. O saldutiškiečiai atvyko parsivežti namo draugę savo šunytei. Rinkosi lojančią draugę, o į Saldutiškį iškeliavo gražuolė trispalvė katytė Maja. Kaip sakė naujieji Majos šeimininkai, ji tikrai taps gera drauge šunytei.


Utenos rajono savivaldybės atstovai atvyko į namus ne tuščiomis: jauniems, iki 1 metų amžiaus kačiukams padovanojo 30 kg Super Premium klasės sauso pašaro, o jauniems, iki 1 metų amžiaus šuniukams – tokio pat pašaro 50 kg.


Svečius pasitikusi Jolanta Guobaitė nuoširdžiai dėkojo už apsilankymą ir dovanas bei pakvietė susipažinti su namų naujovėmis. Kaip teko įsitikinti, tik keletas šuniukų belikę pririšti prie būdų, visi kiti jau laisvai laksto naujuose aptvaruose. Be to, planuojama patalpų plėtra: prie gyvūnų globos namų pastato šliejasi UAB „Utenos šilumos tinklai“ buvusios boilerinės patalpos, šiuo metu tuščios ir nenaudojamos. Jas suremontavus būtų sukurtos geresnės ir patogesnės gyvenimo sąlygos gyvūnams: vienoje patalpų pusėje aptvaruose būtų įkurdinti šuniukai, kitoje – kačiukai. Ir vieni, ir kiti turėtų išėjimus į lauko aptvarus. Reikia tikėtis, kad Utenos rajono gyvūnų globos namai, gavę naujas patalpas, atsikvėps lengviau.

Informaciją parengė: Atstovė ryšiams su visuomene Lolita Kaminskienė

1

2

3

4

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas