manoutena logo



Vykdant azartinių lošimų ir kompiuterinių žaidimų prevencines veiklas

2021 10 19 neloskBendradarbiaudama su Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriumi, VšĮ „Fitonika“ įgyvendina Valstybinio visuomenės sveikatos stiprinimo fondo prevencinį projektą „Azartinių lošimų prevencija ugdymo įstaigų bendruomenėse“ pagal 2020 m. gruodžio 1 d. sutartį Nr. S-667.


Projekte dalyvauja Utenos „Saulės“, Adolfo Šapokos gimnazijų ir Vyturių progimnazijos mokiniai, jų tėvai, pedagogai ir socialiniai darbuotojai. Rugsėjo–spalio mėnesiais psichologas Mindaugas Balsys veda kritinio mąstymo mokymus mokiniams, temomis „Nelošk: tu atsakingas pats“ ir „Nuo žaidimo prie lošimo“.

Lošimų priežiūros tarnybos psichologas Olegas Mackevič apžvelgia, pristato problematiką bei atsako į tėvų ir pedagogų klausimus. Projekte daug dėmesio sulaukė priklausomybės ligų gydytojo Artūro Barkaus skaitomos paskaitos tėvams, mokytojams ir socialiniams darbuotojams „Ką turi žinoti tėvai ir mokytojai: lošimo ir kompiuterinių žaidimų priklausomybės išsivystymo fiziologiniai aspektai, sąsajos bei galima pagalba“. Profesionalus gydytojas atsako į klausytojų pateiktus klausimus apie priklausomybės požymius, pagalbos būdus ir sveikimo laikotarpį.
Pasak Viešosios tvarkos skyriaus vedėjos Jovitos Strazdienės, įgyvendinamas projektas šiandien yra ypač aktualus. „Kad vykdomos prevencinės priemonės būtų veiksmingos, būtina kuo giliau pažvelgti į problemą ir taikyti jos sprendimui tinkamus būdus bei priemones, – sakė vedėja. – Vienas svarbiausių dalykų šiame projekte yra glaudus įvairių institucijų bendradarbiavimas, todėl buvo skatinama, kad į projekto veiklas būtų įtraukiami ne tik vaikai, bet ir jų tėvai, mokytojai, socialiniai darbuotojai. Tikiuosi, kad tai pavyko ir ateityje azartinių lošimų ir kompiuterinių žaidimų prevencines veiklas stiprinti bei problemas, susijusias su azartiniais lošimais ir kompiuteriniais žaidimais, spręsti padės komandinis darbas“.

2021 10 19 nelosk

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas