Vaikams – moderni ir saugi aikštelė, filmai, koncertai – po atviru dangumi

Savivaldybės žinios Peržiūros: 578

2021 05 17 dauniskisBesikeičiantis Dauniškio parkas sakyte sako, kad įgyvendinus infrastruktūros plėtros projektą, uteniškių ir miesto svečių pamėgta poilsio vieta taps dar patrauklesnė, įdomesnė. Šiuo metu didžiosios terasos įrengimas pačiame įkarštyje, vaikų žaidimų aikštelė netrukus priims pirmuosius lankytojus.


Kokie darbai parke jau atlikti, kurie laukia savo eilės? – kalbamės su Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyr. specialiste Aiva Kulbauskiene ir Utenos miesto seniūnės pavaduotoja Danute Inčirauskiene.
Žaidimų aikštelė pritaikyta vaikams su negalia


Dauniškio parko projektą parengė UAB „Baltican LTD“. Pasak vyr. specialistės, parko atnaujinimui numatyta 11 etapų. Nauja, moderni vaikų žaidimų aikštelė su dviejų tipų danga - smėlio ir sintetine – jau įrengta. Danga yra atspari smūgiams, tad vaikui parkritus tikimybė susižeisti ženkliai sumažėja. Ant sintetinės dangos išdėstyti įrenginiai pritaikyti vaikams su negalia, prie jų lengva patekti ir su neįgaliojo vežimėliu, o žaidimų įrenginiai išdėstyti taip, kad nesijaustų atskirtis ir visi vaikai galėtų žaisti vienoje vietoje.
Žaidžiančius vaikus tėvai gali stebėti nuo terasinių laiptų, esančių šalia žaidimų aikštelės. Iš čia galima pasigrožėti ir ežero panorama, stebėti fontano programą, prisėdus paskaityti knygą ar tiesiog pailsėti. Utenos miesto seniūnės pavaduotoja džiaugiasi, kad uteniškiai naudojasi parko jiems teikiamomis galimybėmis ir mėgsta laiką leisti gryname ore. Tad nenuostabu, kad Dauniškio parkas niekad nebūna tuščias.
Aplink ežerą – nauju taku
„Šiuo metu parke vykdomi septintojo etapo darbai – didžiųjų terasinių laiptų su vandenlenčių administracija ir valčių prieplauka statyba, šalia bus įrengtas gelbėtojų namelis,“ – apie vykstančius darbus pasakojo A. Kulbauskienė. Darbai turi būti baigti iki šių metų rugsėjo 21 d., tačiau terasą tikimasi baigti iki miesto jubiliejinio gimtadienio.
Naujas medinis takas aplink ežerą jau taip pat nutiestas. Kadangi vietomis ežero pakrantė yra pelkėta, o gruntas labai drėgnas, norint užtikrinti takų ilgaamžiškumą, takas įrengtas ant pontonų, taip apsaugant medį nuo pūvimo. Pasirinkta ilgaamžė maumedžio mediena, įrengti sraigtiniai pamatai.
Nuo terasos bus galima stebėti kino filmus
Netolimoje ateityje parkas pasipuoš naujais želdiniais, planuojama įrengti valčių prieplauką, bus galima išsinuomoti valtis, irklentes bei vandens dviračius. Yra suprojektuota mobili sala su ekrano įranga, kurioje planuojama rodyti koncertus, sporto renginius ar kino filmaus po atviru dangumi. Bus įrengta kavinė su lauko terasa, plaukimo baseinas, šalia tinklinio aikštelės bus pastayti lauko baldai bei stalo teniso stalas. Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vyr. specialistė sakė, kad prognozuoti, kada projektas bus visai įgyvendintas – sunku, nes, kaip minėta, darbai vykdomi etapais. Taip daroma, siekiant efektyviai paskirstyti biudžetą.
Dauniškio parke lankėsi ir su vykdomais darbais susipažino Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas, direktoriaus pavaduotoja, pavaduojanti administracijos direktorių, Zita Ringelevičienė, Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus specialistai.

2021 05 17 dauniskis

Panašūs straipsniai