„Šaltinėlis“ – vienas moderniausių švietimo objektų Lietuvoje

Savivaldybės žinios Peržiūros: 717

2021 05 07 saltinelisUtenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, administracijos direktoriaus pavaduotoja, vykdanti administracijos direktoriaus pareigas, Zita Ringelevičienė, Švietimo skyriaus vedėjas Romualdas Kraulišas ir Statybos ir infrastruktūros skyriaus specialistas Rolandas Maniušis lankėsi rekonstruojamame Utenos vaikų lopšelyje-darželyje „Šaltinėlis“.


Meras su komanda apžiūrėjo naujas ir dar tvarkomas darželio patalpas, teritoriją, bendravo su direktore Zita Kumpiene, vaikais ir auklėtojomis, apsilankė ir darželio virtuvėje.
Modernų ir išskirtinį renovacijos projektą sukūrė Vilniaus dailės akademijos studentai, o jį įgyvendino UAB „Vidista“. Įmonės direktorė Vida Maišėnienė sakė, kad rekonstrukcijos projekto pabaiga – 2022 m., tačiau jau gegužės viduryje bus rekonstruoti abu korpusai. Iki 2022 m. bus sutvarkyta ir vaikų lopšelio-darželio aplinka.


Pasak V. Maišėnienės, remontuojant „Šaltinėlį“ buvo pakeistas stogas, santechnika, atlikti elektros instaliacijos tvarkymo bei pastato ir patalpų apdailos darbai, įrengta vėdinimo sistema, pastatas buvo apšiltintas. „Šiuo metu liko baigti tvarkyti antrą korpusą, – sakė įmonės direktorė. – Visas projektą pavyko įgyvendinti sėkmingai, o kliūtys ir problemos buvo išspręstos kartu su Utenos rajono savivaldybės administracijos atstovais“.
Šiuo metu darželį lanko 161 vaikas, o renovacijai pasibaigus ir pradėjus veikti abiems korpusams, „Šaltinėlis“ galės priimti apie 180–190 vaikų.
Po renovacijos vaikų lopšelis-darželis taps vienu moderniausių ir įspūdingiausių švietimo objektų Lietuvoje. Jis išsiskiria savo patrauklia išvaizda, interaktyviomis erdvėmis, patalpų išdėstymu ir išskirtiniais baldais.

2021 05 07 saltinelis

Panašūs straipsniai