Susitikime – apie regionų bendradarbiavimą ir F2 formulės ant vandens pasaulio čempionato etapą

Savivaldybės žinios Peržiūros: 825

2021 04 12 kupiskisUtenos rajono savivaldybėje lankėsi ir su meru Alvydu Katinu susitiko Kupiškio rajono savivaldybės meras Dainius Bardauskas bei mero pavaduotojas Augenijus Cesevičius. Susitikimo tikslas – pristatyti Kupiškyje planuojamą surengti F2 formulės ant vandens pasaulio čempionato etapą ir aptarti regioninį bendradarbiavimą, organizuojant minėtą renginį.


Pasak svečių, F2 formulės ant vandens pasaulio čempionato etapas planuojamas liepos 4–6 dienomis. Varžybos numatomos būtent šiomis dienomis, kad kartu būtų paminėta ir Liepos 6-oji, Valstybės diena. Varžybos vyktų Kupiškio mariose.


„Tam, kad varžybos įvyktų, yra reikalingi partneriai, – pristatydamas vizito tikslą kalbėjo Kupiškio rajono savivaldybės meras. – Su mumis bendradarbiauti jau sutiko Anykščių ir Panevėžio rajonų savivaldybės. Organizuojant šį visam Rytų Aukštaitijos regionui svarbų renginį reikalinga ir visapusiška Utenos parama. Tad atvykome į Uteną pakviesti tapti partneriais“.
Utenos rajono savivaldybės meras pritarė idėjai tapti partneriais ir pabrėžė, kad rengiantis šioms varžyboms vienas pagrindinių dalykų yra regionų bendradarbiavimas. „Tokiam regionui, kaip Rytų Aukštaitija, yra būtinas renginys, kuris pritrauktų turistų ir iš Lietuvos, ir iš užsienio, – sakė A. Katinas. – Svarbu, kad jis taptų tradiciniu, ne vienkartiniu, būtų laukiamas ir planuojamas. Todėl džiugu girdėti, kad pradedama kalbėti apie regionų bendradarbiavimą, kad savivaldybės sujungs jėgas regiono populiarinimui ir žinomumo didinimui“.
Susitikime buvo akcentuota, kad entuziazmą stabdo pasaulinė pandemija, todėl visi su varžybomis susiję dalykai yra dar tik planuojami. Bet reikia tikėtis, kad liepos pradžioje situacija leis surengti ir gausesnius renginius, nes F2 formulės ant vandens pasaulio čempionato etapas sutrauks tikrai ne vieną tūkstantį žiūrovų.
Kaimyninių savivaldybių merai sutarė ir toliau bendradarbiauti, sprendžiant įvairius regiono klausimus. D. Bardauskas pažadėjo suteikti visą reikalingą informaciją apie F2 formulės ant vandens pasaulio čempionato etapo organizavimą, finansavimą ir kitus su varžybomis susijusius dalykus.
Baigiantis susitikimui buvo apsikeista dovanomis.

2021 04 12

Panašūs straipsniai