manoutena logo



Unikalūs uteniškių eksponatai – Sankt Peterburge

2021 04 08 verbos2021 metų balandžio 2 dieną Sankt Peterburge (Rusija), etnografiniame muziejuje atidaryta Lietuvių liaudies meno paroda ,,Velykinės lietuviškos tradicijos“.

Lietuvos tautodailininkų sąjungos Vilniaus bendrija pristato unikalią parodą apie tradicinių pavasario švenčių simbolius – Vilniaus krašto verbas ir sodus. Parodoje savo kūrinius – įvairių dydžių ir formų verbas – eksponuoja Utenos rajono tautodailininkų klubo ,,Svirnas“ narės Edita Kušleikienė ir Zenė Karvelienė.


Šiaudiniai sodai yra lietuvių liaudies kultūros reiškinys, atspindintis ne tik tautos kūrybingumą, bet ir pasaulėžiūrą. Sodas yra viena gražiausių puošmenų tradicinėje lietuvių kultūroje, tačiau kurį laiką buvo primirštas. Pastaraisiais metais ši liaudies dailės šaka smarkiai populiarėja visoje Lietuvoje. Parodoje savo sodus eksponuoja uteniškės sodų rišėjos: Irena Eitminavičienė, Audra.Udrienė, Ramutė Tutinienė, Marija Rinkevičienė, Zita Indriūnienė.


„Dėkojame Utenos rajono savivaldybės merui Alvydui Katinui, išgirdusiam mūsų prašymą ir padėjusiam transportuoti eksponatus į tautodailininkų būstinę Vilniuje“, – sako Utenos rajono tautodailininkų klubo ,,Svirnas“ narės.

2021 04 08 verbos

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas