manoutena logo



Mažieji miesto stebuklai: nauji, laukiami, esami

2020 11 30 miesteLapkričio orai ir nedraugiškas virusas verčia sėdėti namuose ir nekišti nosies į lauką. Bet gyvenimo nei lapkritis, nei virusas sustabdyti negali, tad Utenos rajono savivaldybės vadovai – savivaldybės meras Alvydas Katinas ir mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas – surengė žvalgytuves po miestą, kurių metu domėjosi, kaip įgyvendinami infrastruktūros projektai, tvarkomos viešosios erdvės.

Žvalgytuvių pradžia – Dauniškio parkas, kuriame pasikeitimų – nors vežimu vežk. Parke jau yra pastatyti miesto gyventojų ir svečių pamėgti terasiniai laiptai, šiuo metu pradėti kitų terasinių laiptų vakarinėje Dauniškio ežero pakrantėje įrengimo darbai. Parkas laukia ir daugiau naujų objektų: kavinės, vaikų žaidimų aikštelės, lauko baldų ir teniso stalo, mažosios architektūros ir kt. Iš naujo atgims ir aplink ežerą besidriekiantis medinis takas, kurio atgimimas taip pat prasidėjo. Iki ateinančios vasaros takas bus parengtas pasivaikščiojimams ir pasivažinėjimams dviračiais. Reikia tikėtis, kad koronavirusas irgi suteiks galimybę uteniškiams burtis ir maloniai pasivaikščioti ežero pakrante.


Vykdami į Aukštakalnio mikrorajoną savivaldybės vadovai užsuko apžiūrėti prie „Utenio“ stadiono veikiančio mobilaus koronaviruso patikros punkto naujosios palapinės, susipažinti su ten dirbančių medikų ir viešosios tvarkos pareigūnų darbo sąlygomis. Buvo nutarta, kad siekiant jas pagerinti, tikslinga įsigyti papildomų priemonių: patiesti gumines dangas ant žemes, įrengti apsauginį tinklą nuo vėjo ir kt.


Kaip jau buvo rašyta, prieš kurį laiką Aukštakalnio mikrorajone apžiūrėję praėjimą tarp namų nr. 10 ir 14 savivaldybės vadovai nutarė, kad šis praėjimas turi būti sutvarkytas. Neprireikė ir trijų savaičių, o praėjimas jau pradėtas tvarkyti. Trinkelių takas bus nutiestas per parkelį iki pat šaligatvio. Alvydas Katinas ir Vitalijus Šeršniovas, įvertinę atliekamus darbus, kalbėjo apie tai, kad bus reikalingas ir tako apšvietimas. Tad aukštakalniečiams einant nauju taku pasišviesti žibintuvėliais tikrai nereikės.


Antras Aukštakalnio skaudulys – išvažiavimas iš kvartalo į Kupiškio gatvę nuo Aukštakalnio žiedo. Pastačius kelio ženklą, ribojantį automobilių statymą ryte nuo 7 iki 8 val., išvažiavimas iš kvartalo į minėtą gatvę buvo šiek tiek palengvintas. Kaip sakė meras Alvydas Katinas, ši Aukštakalnio problemos bus sprendžiama ir ateityje.


Žvalgytuvės po miestą baigėsi Vyžuonaičio parke, kurį seniai jame besilankiusieji sunkiai beatpažintų. Parke – daugybė pasikeitimų. Garsusis pontoninis takas per ežerą jau turi savo broliuką: per į ežerą įtekantį upelį nutiestas tiltelis, nuvedantis į kitą ežero pusę. Buvusio šabakštyno neliko: jo vietoje – iškirsti krūmai ir atsivėrusi plati, erdvi ežero panorama. Pavasarį, kai sužaliuos žolė ir medžiai, tai bus aikčioti priversianti ežero aplinka. Nors lapkričio orai neskatina eiti pasivaikščioti, bet besimėgaujančių atsivėrusia Vyžuonaičio erdve nestinga. Prie ežero sutiktos moterys sakė, kad dažnai išsiruošia pasivaikščioti ir jau drąsiai apeina aplink ežerą, nors gabaliukas tako dar nebaigtas tiesti. Kaip jau buvo rašyta, rytinėje Vyžuonaičio pusėje, prie šlaito, kurio aukštis siekia 20 m., bus statoma terasa, nuo kurios atsivers puikus vaizdas į ežerą. Šiuo metu baigiamas tiesti takas ir rytinėje pusėje, ir dalyje prie Birutės gatvės.


Vyžuonaičio ežero teritorijos tvarkymas projektą „Želdynų teritorijos formavimas ir kraštovaizdžio būklės gerinimas Vyžuonaičio parke“ planuojama baigti kitų metų pabaigoje.

2020 11 30 mieste

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas