manoutena logo



COVID-19 plitimui sustabdyti – ribojimai, draudimai, rekomendacijos

koronaNeformalus mokinių ir suaugusiųjų ugdymas Utenos rajone yra stabdomas.

Toks sprendimas priimtas spalio 26 d. pasitarime, kuriame dalyvavo Utenos rajono savivaldybės COVID-19 valdymo koordinacinės grupės nariai. Jame buvo kalbama apie Lietuvos Respublikos vyriausybės nutarime „Dėl Lietuvos Respublikos vyriausybės 2020 m. vasario 26 d. nutarimo Nr. 152 „Dėl valstybės lygio ekstremaliosios situacijos paskelbimo“ pakeitimo“, įsigaliojusiame 2020 m. spalio 26 d., numatytus ribojimus. Dėl COVID-19 infekcijos plitimo vyriausybė imasi padidintų saugos priemonių, susietų su prekybos, viešojo maitinimo įstaigų, laisvalaikio, pramogų, kitų pasilinksminimo vietų lankymu, taip pat ir neformaliu vaikų ir suaugusiųjų ugdymu.


Pasitarime buvo kalbama ne tik apie neformalaus mokinių ir suaugusiųjų ugdymo sustabdymą, bet ir apie šį pirmadienį prasidėjusias mokinių rudens atostogas bei numatytus pasikeitimus ugdymo procese nuo lapkričio 3 d. Nutarime nurodyta, kad nuo lapkričio 3 d. iki 8 d. ikimokyklinukai, priešmokyklinukai ir pradinukai mokysis įprastai. Keičiasi 5–8 klasių mokinių, gimnazistų ir profesinio mokymo bei aukštojo mokslo studijų programų studentų mokymasis: jie mokysis nuotoliniu būdu.


Kalbant apie mokinių rudens atostogas, buvo akcentuota, kad šiuo metu vienas svarbiausių dalykų yra vaikų užimtumas. Sustabdžius neformalų ugdymą, vaikai užsiėmimų gali pradėti ieškoti gatvėse, gali padaugėti jaunų asmenų susibūrimo vietų, kuriose nebus laikomasi atstumų, nebus dėvimos veido apsaugos priemonės. O tai – gera terpė plisti koronaviruso infekcijai. Todėl, kaip informavo Utenos rajono savivaldybės administracijos Viešosios tvarkos skyriaus vedėja Jovita Strazdienė, skyriaus specialistai kartu su Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais mokinių rudens atostogų metu prevenciškai lankysis jaunų asmenų susibūrimo vietose, primindami besiburiuojantiems jauniems asmenims apie galimas COVID-19 pandemijos pasekmes bei LR Sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijas dėl saugumo reikalavimų laikymosi, COVID-19 ligos prevencinių priemonių.


Atsižvelgdama į susiklosčiusią situaciją dėl COVID-19 grėsmės Utenos rajono savivaldybės administracija kreipiasi į tėvus, ragindama šiuo metu skirti ypatingą dėmesį savo vaikams, primenant jiems būtinus reikalavimus, saugant savo ir aplinkinių sveikatą. Taip pat labai svarbu sudaryti sąlygas vaikams turiningai ir įdomiai leisti laiką namuose, įtraukti vaikus į šeimos veiklą, daugiau bendrauti, kartu spręsti vaikams iškylančias problemas.


Informuojame, kad laikinai yra stabdoma Utenos daugiafunkcio sporto centro baseino veikla. Siekiant išvengti koronaviruso plitimo grėsmės jame dvi savaites nebus vykdomas ne tik neformalus ugdymas, bet ir neteikiamos pirčių, baseino paslaugos.


Atkreipiame Utenos rajono gyventojų dėmesį į tai, kad dažnai asmeninės šventės, giminių susibūrimai tampa COVID-19 židiniais. Todėl raginame visas asmenines šventes – jubiliejus, vestuves, krikštynas ir kt. – atidėti vėlesniam laikui. O jei to padaryti nepavyksta – giežtai laikytis visų būtinų saugos reikalavimų, apriboti dalyvių skaičių, dalyvauti tik artimiausiems žmonėms.


Artėja ilgasis savaitgalis – Visų šventųjų diena ir Vėlinės. Prašome gyventojų, vykstančių lankyti artimųjų kapų, ypač į kitus rajonus, rūpintis savimi ir aplinkiniais – dėvėti kaukes, laikytis saugaus atstumo, dezinfekuoti rankas. Jei karščiuojate, kosėjate ar jaučiate kitus peršalimo simptomus – likite namuose. Jei yra galimybė, aplankykite kapus anksčiau, su giminėmis pabendraukite telefonu. Tai gali apsaugoti ir jūsų, ir jūsų artimųjų sveikatą ar gyvybę.

korona

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas