Prašymų galiojimas skurstantiems asmenims pratęstas iki 2021 m. gruodžio 31 d.

Savivaldybės žinios Peržiūros: 689

2020 10 19 maistasSocialinės apsaugos ir darbo ministerijai dėl spartaus Covid-19 plitimo pakeitus teisės aktus, asmenims nuo 2019 m. gruodžio 1 d. iki 2020 m. gruodžio 1 d. pateikusiems prašymus dėl Europos pagalbos labiausiai skurstantiems asmenims paramos maisto produktais ir asmens higienos prekėmis, 2021 metams prašymų perrašyti nereikės – jų galiojimas bus pratęstas iki 2021 m. gruodžio 31 d.

Utenos rajono savivaldybės (toliau – savivaldybė) administracija primena, kad gauti tokią paramą gali asmenys, kurių šeimos vienam jos nariui ar vienam gyvenančiam asmeniui neviršija 1,5 Lietuvos Respublikos Vyriausybės patvirtintų valstybės remiamų pajamų (toliau – VRP) dydžio per mėnesį (šiuo metu VRP dydis 125,00 Eur).


Jei bendrai gyvenančių asmenų pajamos vienam nariui (vienam gyvenančiam asmeniui) viršija 1,5 VRP dydį, bet neviršija 3,0 VRP, savivaldybės administracija turi teisę skirti paramą išimties atvejais: kai bent vienas iš bendrai gyvenančių asmenų ar vienas gyvenantis asmuo yra neįgalus; kai vienas iš vaiko tėvų yra miręs; kai vaiką (vaikus) augina viena iš tėvų; kai bendrai gyvenantys asmenys augina 3 ir daugiau vaikų; kai vienas gyvenantis asmuo ar bendrai gyvenantys asmenys yra patyrę socialinę riziką; kai vienas iš suaugusių bendrai gyvenančių asmenų ne trumpiau kaip vieną mėnesį gydosi sveikatos priežiūros įstaigos stacionare arba ne trumpiau kaip vieną mėnesį turi nedarbingumo pažymėjimą; pensinio amžiaus, vieniši asmenys; įvykus nelaimei, padariusiai žalą vieno gyvenančio asmens ar bendrai gyvenančių asmenų turtui, sveikatai, dėl kurios asmuo pateko į sunkią materialinę padėtį (patekus į sunkią materialinę padėtį dėl ligos, atliktos operacijos, įvykusio gaisro ir kt.).


Parama išimties atvejais teikiama tik patikrinus bendrai gyvenančių asmenų ar vieno gyvenančio asmens gyvenimo sąlygas ir surašius Buities ir gyvenimo sąlygų patikrinimo aktą.


Pasikeitus asmens pajamoms, apie tai asmuo per dešimt darbo dienų raštu ar žodžiu privalo informuoti savivaldybę.


Utenos miesto gyventojų prašymus dėl paramos maisto produktais ir asmens higienos prekėms priima savivaldybės administracijos Socialinių reikalų ir sveikatos apsaugos skyrius (Utenio a. 4, 112 kab.), o kaimo – seniūnijos. Išsamesnė informacija teikiama tel. (8 389) 50 460.

2020 10 19 maistas

 

Panašūs straipsniai