manoutena logo



Miesto gatvėms – savivaldybės vadovų dėmesys

2020 07 29 vyzuonaitisNors koronavirusas nesileidžia išprašomas lauk, Utenoje miesto gatvių, šaligatvių tvarkymo, remonto, asfaltavimo darbai nenutrūko. Kaip jie vyksta, kurios gatvės dar prašosi būti suremontuotos, liepos 28 d. domėjosi Utenos rajono savivaldybės meras Alvydas Katinas, mero pavaduotojas Vitalijus Šeršniovas ir Utenos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Zita Ringelevičienė, pavaduojanti administracijos direktorių, surengę pasižvalgymą po miestą.


Bene daugiausia dėmesio šiuo metu sulaukianti vieta – Vyžuonėlių ežeras, gimstantis parkas aplink jį ir naujasis 130 m. ilgio takas ant pontonų, kertantis vieną ežero kampą. Primename, kad tako ant vandens lentelės yra pagamintos iš šiaurinės pušies, jis pastatytas ant 19 pontonų, prilaikomas 23 tonas sveriančių inkarų. Takas kasdien sulaukia vis daugiau uteniškių: kas gi nenorės pasivaikščioti naujuoju taku ant vandens, pasigrožėti atsiveriančiu ežero vaizdu. Jis, tiesa, dar ne visai baigtas: takas ant vandens netrukus bus pritaikytas ir neįgaliesiems, juo patogiai galės važiuoti ir tėvai su vežimėliais.
Savivaldybės vadovai domėjosi teritorijos aplink ežerą tvarkymu, kitoje, rytinėje, pusėje prasidedančiais takų tiesimo ir terasos statybos darbais, paplūdimio ir dabartinių ežero tiltų būkle.


Netoli Vyžuonėlio – Stoties gatvė, kurioje šiuo metu baigiamas tiesti kairysis šaligatvis. Tiksliau, jau nutiestas šaligatvis tvarkomas, lyginamas, įrengiama galimybė gyventojams prisijungti prie lietaus nuotekų sistemos.


Savivaldybės vadovai taip pat apžiūrėjo neseniai išasfaltuotą Žibuoklių gatvę, domėjosi tiesiamu šaligatviu ir būsimu gatvės apšvietimu. Toliau maršrutas tęsėsi Gaspariškių, Bokšto gatvėmis, kuriose vyksta intensyvios individualių namų statybos, tvarkoma Aukštakalnio gatve, kurią ateityje planuojama kapitališkai remontuoti. Atvykę į Sėlių gatvę ir susipažinę su šaligatvių būkle savivaldybės vadovai priėmė sprendimą toliau tęsti naujų šaligatvių tiesimą, juoba kad gatvėje yra net dvi ugdymo įstaigos.
Baigiantis pasižvalgymui po miestą buvo užsukta į pradėtą rekonstruoti Tauragnų gatvę, kurioje jau įtemptai darbuojasi UAB „Aukštaitijos traktas“ kelininkai. Numatoma gatvės rekonstrukcija – 2 metai. Jai tvarkyti yra skirta per 1 mln. Eur. Kadangi gatvė bus rekonstruojama dalimis, pirmoji kelininkų sulaukė Tauragnų ir Kampo (Krašuonos) gatvių sankryža.

2020 07 29 vyzuonaitis

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas