manoutena logo



Takas ant pontonų Vyžuonaičio ežere bus pritaikytas ir neįgaliesiems

2020 07 21 malunasNeseniai Vyžuonaičio ežere sumontuotu 130 metrų ilgio taku ant pontonų džiaugiasi ne visi uteniškiai. Labiausiai nuvilti juo liko judėjimo negalią turintys žmonės, nes takas yra nepritaikytas jiems užvažiuoti vežimėliu. Pasigrožėti taku neįgalieji gali tik nuo ežero kranto.

„Šią problemą išspręsime artimiausiu metu, – sakė Utenos rajono savivaldybės administracijos Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Bukys. – Takas yra per status, todėl neįgaliesiems juo užvažiuoti per sunku. Sumažinus tako nuolydį, jį sėkmingai įveiks ir neįgalieji.“


Savivaldybės administracija pastaruoju metu sulaukia ir nepatenkintų gyventojų paklausimų, kodėl šalia tako ant pontonų nėra nuleistų į vandenį kopėtėlių, kuriomis maudynių mėgėjai galėtų nusileisti į ežerą` išsimaudyti. Dabar jie lipa ant tako turėklų ir nuo jų šokinėja į ežerą.
Pasak E. Bukio, tako ant pontonų paskirtis yra visiškai kitokia, be to, būtų neįmanoma užtikrinti besimaudančiųjų saugumą, todėl kopėtėlių pastatyti neplanuojama. Atsigaivinti ežere žmonės gali netoliese esančiame pagrindiniame pliaže, kuriame yra du lieptai ir tramplinas.

2020 07 21 malunas

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas