Pradinukai – apie senų daiktų istorijas

Savivaldybės žinios Peržiūros: 817

2020 02 18 pradinukaiAukštakalnio progimnazijos „Žiburio“ skyriuje vasario 12 d. vyko Utenos rajono pradinių klasių mokinių ir jų šeimos narių konferencija „Senų daiktų istorijos“. Renginio organizatorės Edita Kazokienė ir Asta Bazarovienė sulaukė mažųjų pranešėjų iš įvairių rajono mokyklų.

 Džiugas Mackonis pristatė savo šeimos monetų kolekciją. Vyturių progimnazijos mokinys Kajus Eismantas su močiute ir broliai Dominykas ir Airidas Indrašiai (Aukštakalnio progimnazija.) su mama papasakojo apie verpimo ratelį, pademonstravo jo veikimo principą. Su kanklių istorija supažindino Liucija Lankauskaitė (Aukštakalnio progimnazija), Gretė Vasiljevaitė ir Atėnė Amelija Arulytė (mokykla - vaikų darželis „Eglutė“).


Įdomūs, išsamūs buvo Aukštakalnio pradinės mokyklos mokinių pranešimai: Gerdos Kareivaitės – „Prosenelės staltiesė“, Evitos Salanginaitės – „Čiužu čiužu su pačiūžom“, Medos Norkūnaitės – „Saldu gardu, kaip du medu“.Antanas Rudokas iš Užpalių gimnazijos turi savo senelio, taip pat Antano, rankų darbo skrynelę ir kaip senelis mėgsta medžio darbus. Apie senovinius kryžius ir garsų kryždirbį Praną Kaziūną, savo giminaitį, papasakojo Eidvilė Zakarauskaitė (Aukštakalnio progimnazija) ir jos mama.


Benas Juodvalkis (Aukštakalnio progimnazija) pristatė savo šeimos herbą, kuriam jau beveik 700 metų, Tomas Jansevičius – kočėlą, kuris senovėje atstojo lygintuvą, o Aleksandras Bursovas (Aukštakalnio progimnazija) su mama priminė visiems apie laidinį telefoną, kurį vis dar turi jo močiutė.


Ačiū mokytojoms D. Anavičienei, B. Damauskienei, A. Guobužienei, A. Marcinkevičienei, E. Steiblienei, R. Juodvalkienei, D. Jurgelevičienei, L. Šapokienei už padrąsinimą, pagalbą ir patarimus vaikams.


Laikas pralėkė akimirksniu. Pranešimai buvo šilti, atsinešti daiktai mieli, primenantys mūsų pačių istoriją, brangius žmones, jų gyvenimą.

2020 02 18 pradinukai

Panašūs straipsniai