manoutena logo



Populiariausias Vilniaus senojo teatro spektaklis „Madam Rubinštein“ – Visagine

1. V. Krulikovskis A. Metalnikova I. MaškarinaSpektaklį „Madam Rubinštein“ pagal australų dramaturgo Johno Misto komediją sukūrė teatro ir kino režisierius Raimundas Banionis. Jame atskleidžiami XX a. vidurio Amerikos grožio industrijos užkulisiai, kur pagrindinė veikianti istorinė figūra – kosmetikos verslo liūtė Helena Rubinstein (1872–1965).

„Madam Rubinštein“ – vienas labiausiai lankomų ir mėgstamų Vilniaus senojo teatro spektaklių.  Helenos Rubinštein vaidmenį jame kuria charizmatiškoji aktorė Inga Maškarina. Jos konkurentę Elizabetę Arden – visaginietė Aleksandra Metalnikova. Asistento Patriko O‘Higinso vaidmenyje – Valentinas Krulikovskis. Spektaklis, skirtas plačiajai publikai bus rodomas š. m. kovo 14 d. 18 val. Visagino kultūros centro salėje „Draugystė“.

Komiška pjesė prasideda intriguojančiu įvykiu – pagyvenusi Rubinštein netikėtomis aplinkybėmis susipažįsta su airiu Patriku, kuris vėliau tampa jos sekretoriumi ir tikru draugu, artimiausiu žmogumi. Herojės paskutinį gyvenimo dešimtmetį pasakojanti istorija labai ekspresyvi, o kartu ir labai tikra.

Spektaklyje siekiama įtikinamai atskleisti ir dviejų moterų – verslo konkurenčių H. Rubinštein ir E. Arden likimus. Moterų, kurios paaukoja viską dėl savo darbo – šeimas, artimą ryšį su savo vaikais. Jos gyveno, kūrė, dirbo besikuriančiame verslo pasaulyje, kur nėra jokios paguodos ar palaikymo. Kad išlaikytų aukštą lygį, Helenai ir Elizabetei  reikėjo būti labai išradingoms, apsukrioms, stiprioms bei su niekuo nesiskaityti.

Pagrindinė herojė H. Rubinštein – tai moteris, kuri nusprendžia būti daugiau nei namų šeimininkė ar tarnaitė. Jos kelias į aukštumas kilo nuo varganos emigrantų Lenkijos žydų šeimos iki pirmaujančios pasaulio kosmetikos verslininkės. Pagimdžiusi du sūnus ir pergyvenusi tris sutuoktinius, savo kelyje neišvengė šeimyninių konfliktų bei aršios kovos su konkurentais. Ją tapė Pablas Pikasas (Pablo Picasso), Salvadoras Dali, supo garsūs žmonės ir liaupsino žiniasklaida. O gyvenimo pabaigoje ji liko tik su neįgaliu, karo sužalotu asistentu Patriku. 

„H. Rubinštein personažas – labai įdomus, jame tiek spalvų, toks daugiabriaunis charakteris, o koks subtilus humoras! Tai aktoriui suteikia neribotų kūrybinių galimybių“, dalinasi savo įžvalgomis I. Maškarina. Aktorė spektaklyje savo vaidmenį stengiasi išgyventi, o ne suvaidinti, antraip tai nepalies žiūrovo sielos stygų.

 „Madam Rubinštein“ – tai komiška drama, kupina žydiško humoro, tragikomedijos elementų, kuriuos pastiprina pagrindinės veikėjos akcentas. Pjesė kviečia pasvarstyti, ką reiškia valdyti pasaulinę verslo imperiją, paaukojant savo asmeninį gyvenimą ir žmogišką laimę. Kiek kainuoja būti galingam, genialiam, įtakingam ir visada pirmauti.

Kūrybinė grupė: režisierius – Raimundas Banionis; scenografas – Sergejus Bocullo; kostiumų dailininkė – Daiva Petrulytė; kompozitorius – Faustas Latėnas; režisieriaus padėjėjas – Algimantas Kvietkauskas; režisieriaus asistentė – Inga Maškarina; į rusų kalbą vertė ir adaptavo – Olga Varshaver ir Tatiana Tulchinsky.

Spektaklis bus rodomas rusų kalba - kovo 14 d. 18 val. Visagino kultūros centro salėje „Draugystė“, (Parko g. 7, Visaginas).  BILIETAI (Pirkti internetu)https://bit.ly/MadamRubinstein_Visaginas

Pridedamos spektaklio nuotraukos – Lauros Vansevičienės.

1. V. Krulikovskis A. Metalnikova I. Maškarina

2. I. Maškarina

3. I. Maškarina A. Metalnikova

4. A. Metalnikova V. Krulikovskis

5. I. Maškarina V. Krulikovskis

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas