Kviečiame į dokumentinio filmo „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ peržiūrą

Renginiai Peržiūros: 260

2023 02 22 ukrainaJAV ambasada kviečia atvykti į nemokamus dokumentinio filmo „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ seansus, kurie įvyks:
vasario 25 d. 19 val. Vilniuje Forum Cinemas Vingis
vasario 25 d. 16 val. Šalčininkų Kultūros centre
vasario 26 d. 16 val. Pabradės Kultūros centre
vasario 27 d. 18 val. Forum Cinemas Klaipėdoje
vasario 28 d. 11.15 val. Vytauto Didžiojo universitete, V. Putvinskio g. 23 -106.


Vilniuje ir Klaipėdoje Forum cinemas bilietus galima pasiimti kasose iš anksto. Visuose kituose seansuose kviečiame tiesiog ateiti į filmą - bilietų nėra.
Filmų peržiūrose dalyvaus ir su žiūrovais bendraus filmo kūrėjas Jevgenijus Afinejevskis. Dokumentinė juosta „Laisvė ugnyje: Ukrainos kova už laisvę“ pasakoja apie Rusijos vykdomą agresiją prieš Ukrainą ir ragina į invazijos sukeltą humanitarinę krizę pažvelgti ukrainiečių žurnalistų, karių, gydytojų, menininkų, savanorių, dvasininkų, vaikų ir motinų akimis. „Laisvė ugnyje:

Ukrainos kova už laisvę“ atskleidžia Ukrainos vienybės dvasią net ir tamsiausiomis šalies valandomis bei meta iššūkį tarptautinei bendruomenei kartu pasipriešinti tironijai.
Filmas, kurio įžangą įgarsino „Oskaro“ laureatė Helen Mirren, jau pelnė apdovanojimus Hamptonų tarptautiniame, Savanos, Mill Valley ir Bragacine kino festivaliuose, sulaukė „Kineo“ apdovanojimo bei nominacijos Stokholmo kino festivalyje.
Kviečiame atvykti į kino seansą ir pirmiesiems Lietuvoje pamatyti 2022-aisiais sukurtą filmą, pirmą kartą pristatytą Toronto tarptautiniame ir Venecijos kino festivalyje bei ten pelniusį „Kineo“ apdovanojimą.

2023 02 22 ukraina

Panašūs straipsniai