manoutena logo



UTENOS KULTŪROS CENTRAS KVIEČIA KARTU PAMINĖTI LAISVĖS GYNĖJŲ DIENĄ

s13Sausio 13-ąją minint Laisvės gynėjų dieną uteniškiai ir miesto svečiai turi galimybę pamatyti puikų Kauno šokio teatro AURA spektaklį NORĖČIAU BŪT PAPARČIO ŽIEDU.
Kauno šokio teatras AURA – pirmasis šiuolaikinio šokio teatras Lietuvoje, istoriją skaičiuojantis nuo 1980-aisiais metais Birutės Letukaitės įkurtos modernaus šokio studijos. 1989-aisiais metais teatras suorganizavo pirmąjį Lietuvoje tarptautinį modernaus šokio festivalį Kaune. Nuo 2011 metų trupėje pradėjo šokti šokėjai iš įvairių pasaulio šalių ir „Aura“ tapo tarptautine šokio trupe, pristatančia spektaklius visuose žemynuose, ir įvertinta daugybe apdovanojimų.


Spektaklis NORĖČIAU BŪT PAPARČIO ŽIEDU inspiruotas gamtos. Kantriai įsikibę į žemę šaknimis auga medžiai. Pažaboti gamtos stichijas reikia laiko, prisitaikymas prie aplinkos lėtas ir meditatyvus. Šis gamtos įkvėptas spektaklis – apie medžius, arba apie žmones, kurie gyvybiškai reikalingi vieni kitiems tam, kad bendrautų, kvėpuotų, veiktų, išliktų ir nepailsdami ieškotų savo paparčio žiedo.
Choreografija: Bea Debrabant (Prancūzija)
Kostiumų dailininkės: Kristina Čyžiūtė Svirskienė, Bea Debrabant
Spektaklis vyks 18.00 val. Utenos kultūros centro Didžiojoje salėje, Aušros g. 49.
Įėjimas nemokamas.
Prieš spektaklį 17.30 val. Utenos kultūros centro aikštėje – Lietuvos vėliavos pakėlimo ceremonija.

s13

Panašūs straipsniai

Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas