Utenos policijoje vyko Reginos Eidžiulienė tautodailininkės tapybos darbų „Branda“ pristatymas

Renginiai Peržiūros: 391

1428 7c1ff5163b16721b5f3714c3c6052777Rugsėjo 9 d., Utenos apskrities vyriausiajame policijos komisariate vyko Reginos Eidžiulienės – tautodailininkės tapybos darbų „Branda“ pristatymas.


Regina Eidžiulienė save pristato tikra aukštaite. Daug metų dirbo lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja. Gimė, baigė mokyklą ir dirbo Utenos rajone. Šiuo metu gyvena Ąžuolijos kaime, Utenos rajone. Tautodailininkė, savamokslė, nebaigusi jokių meno mokyklų. Moteris paveikslus tapo akrilu, taip pat siuvinėja kryželiu, mezga riešines, gamina rankų darbo papuošalus. Įkvėpimą žadina gamta, ypač medžiai, gėlės ir metų laikai.
Galime įžvelgti, kad paveiksluose įamžinti kasdieniniai autorės žingsniai gamtoje. Apie kiekvieną savo darbą ji pasakoja išgyvendama emocingą paveikslo atsiradimo istoriją.
„Skubančioje kasdienybėje nedaug laiko lieka sau, savo dvasiniam tobulėjimui. Tapyba padeda nusiraminti, užmiršti bereikšmes problemas, džiaugtis savimi – kūrėju. Manau, kiekvieno žmogaus prasmingiausia paskirtis yra kurti grožį. Aš vis dar tikiu, jog menas išgelbės pasaulį. Paklausite: nuo ko? Manau, nuo susvetimėjimo, abejingumo, žiaurumo, gobšumo, bejėgiškumo…“, - mintimis dalinasi tautodailininkė Regina. Autorė dėkojo savo šeimai, kuri palaiko jos saviraišką paveiksluose ir kūrybinėje veikloje.
Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Vytautas Vaiškūnas, tardamas sveikinimo žodžius, linkėjo autorei kūrybinių ieškojimų ir spalvų perteikiant gamtos grožį.
Utenos tautodailininkę renginyje sveikino artimos kolegės ir draugės. Utenos rajono tautodailininkė Rasa Slesoriūnienė, pasidžiaugė Reginos kūrybine branda. Uteniškė dailininkė Alvyra Žemaitienė dovanojo savo tapybos paveikslą.
Parodos atidarymo metu gitara grojo Audronė Misiukaitė, Utenos meno mokyklos mokytoja, muzikantė, fotografė, literatė.
Utenos aps. VPK darbuotojai ir pareigūnai dėkoja už galimybę pažvelgti į gamtą menininkės akimis ir pasiklausyti gitaros skambesio.

                                            

Panašūs straipsniai